Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Prima replică a autobuzului Marta, fabricat la Arad, va circula cu turiști

Prima replică a autobuzului etajat Marta, fabricat la Arad acum un secol, va circula cu turişti de anul viitor, licitaţia pentru realizarea şasiului fiind câştigată de o companie din Lipova, iar autovehiculul va fi unul electric.  Viceprimarul Ilie Cheşa a anunţat acest fapt într-o postare pe contul său de Facebook.

Prima replică a autobuzului Marta, fabricat la Arad, va circula cu turiști
Comentează 0

Așa cum am promis și în campania electorală, dorim să realizăm o replică a autobuzului supraetajat Westinghouse-MARTA, fabricat în Arad, la începutul secolului XX. Autobuzul va circula în Arad pe trasee turistice și va fi mândria arădenilor, dar și bucuria celor care ne vor vizita orașul!

Consiliul Local Municipal Arad a aprobat proiectul propus de noi, iar săptămâna trecută s-a reușit definitivarea procedurii de achiziție publică pentru șasiul pe care va fi construit autobuzul și pentru serviciile de cercetare și proiectare. Firma câștigătoare este ROBAC INDUSTRIES din Lipova.

Practic s-a început reconstrucția autobuzului. În acest Proiect, HUB mARTA, împreună cu Primăria Arad îi are ca parteneri pe: Universitatea ”Aurel Vlaicu”, prin Facultățile de Inginerie și de Design, firma LEONI, ONG-ul investitorilor germani din Arad Asociația Germano-Română DRW, precum și alți investitori din Arad”, a scris Ilie Cheșa pe Facebook.


Scrie un comentariu

trimite