O lună de poveste cu povești spuse de actorii Trupei Marionete
Vremea rece și antipatică de afară se dovedește a fi pentru cei mai mici dintre arădeni un prilej numai bun de spus și ascultat povești. Și nu orice fel de povești, ci istorii din acelea gândite, ticluite și mai apoi dăruite de cei mai inspirați artiști păpușari. Trupa Marionete a Teatrului Clasic “Ioan Slavici” Arad își tentează spectatorii, în luna noiembrie, cu patru spectacole, duminică de duminică, așa cum i-a obișnuit.
Astfel, în prima duminică a lunii, în 4 noiembrie, năzdrăvanii Hansel și Gretel urcă pe scenă și își spun povestea începând cu ora 11.00, într-un spectacol semnat regizoral de Francisca Simionescu
“HANSEL și GRETEL este un spectacol montat în stil clasic, cu marionete la fire scurte, care urmărește fidel povestea fraților Grimm. Partiturile muzicale cântate și coloana sonoră, sunt adaptate după opera lui Engelbert Humperdinck. Caracterele bine definite ale personajelor, interpretarea și mânuirea de excepție, cât și atmosfera de basm reușesc să-i bucure pe micii și pe marii spectatori la fiecare reprezentație.”- spun creatorii spectacolului.
Goe, Mam`mare, Mamița și Ionel… Da! I-ați recunoscut pe eroii onora dintre cele mai celebre întâmplări ticluite pentru copii de Ion Luca Caragiale: D-l Goe și Vizita, două istorii care prind viață pe scena Trupei Marionete sub forma unui spectacol regizat de Lăcrimioara Szlanko. Reprezentația este programată în 11 noiembrie, tot de la ora 11.00.
18 noiembrie, ora 11.00. Este data la care patru actori ai Trupei Marionete (Lenuța Dorobanțu, Izabela Moș, Sorin Dorobanțu și Mircea Moș) spun, într-un mod original cunoscuta poveste a frumoasei zâne din fundul lacului, răpită de un zmeu și el, la rându-i, foarte original. Spectacolul “Zâna lacului”, regizat de Maria Gornic, prinde viață în cadrul scenografic realizat de Zofia Krzyzanowski.
În 25 noiembrie, ultima duminică a lunii, de la ora 11.00, micii spectatori și curioșii lor bunici și părinți sunt poftiți în... “Dumbrava minunată” – o istorie magică dramatizată cu ani în urmă de Emil Țigan, director multă vreme al Teatrului de Marionete. Sub bagheta regizorală a Franciscăi Simionescu și cu scenografia semnată de Zoe Eisele Szucs, aceasta dramatizare a fost transformată într-un spectacol de teatru cu măsti și marionete, o feerie cu lumină colorată și o muzică antrenantă, într-o poveste pentru toate vârstele.