Merită să investim într-un invertor de sudură?
Dacă îți place să meșterești și îți place să „te joci” cu metalele, este esențial să ai întotdeauna la îndemână un aparat de sudură. Pe piață există destul de multe variante, de la clasicele transformatoare până la aparatele TIG sau MIG-MAG. Un aparat de sudură invertor însă, pare a fi cea mai inteligentă alegere a momentului.
Ce este un invertor de sudură?
Un invertor de sudură este un dispozitiv modern care se remarcă printr-o utilizare facilă și o greutate mult mai mică decât cea a aparatelor clasice.
Tehnologia pe care o folosește este una foarte complexă, pe bază de silicon, ceea ce elimină miezul din fier al clasicului aparat de sudură. Astfel, atunci când folosești un aparat de sudură de tip invertor te bucuri de o flexibilitate mult mai mare.
Care sunt principalele avantaje oferite de invertorul de sudură?
Pentru majoritatea sudorilor, cel mai mare avantaj al unui aparat sudură invertor profesional este faptul că acesta este compact. Dimensiunile sale reduse îl fac ușor de transportat peste tot și cresc gradul de eficiență a lucrărilor. Avantajele nu se opresc aici însă:
- un invertor de sudură de calitate are un consum redus de energie. Acesta folosește o simplă sursă de curent casnic, ducând astfel la economii substanțiale;
- poate să funcționeze fără probleme chiar și cu energia oferită de un generator de curent. Acest lucru permite o flexibilitate mai mare în realizarea tuturor lucrărilor;
- vine într-o varietate mare de modele. Poți folosi un aparat de sudură cu invertor atât în realizarea unor lucrări ce necesită finețe, cât și în realizarea unor lucrări mai puțin exigente;
- prezintă reglare electronică, ceea ce asigură o precizie și o viteză mai mare în procesul de sudare;
- poate să beneficieze de o serie de funcții moderne care să contribuie la menținerea siguranței în timpul lucrului. Spre exemplu, la fiecare sudură nouă, un invertor amorsează arcul electric printr-un curent de sudură cu valoare mai mare, iar atunci când electrodul se lipește de piesa sudată, curentul este întrerupt în mod automat.
Există și dezavantaje ale invertorului de sudură?
Aparatele de sudură cu invertor reprezintă o soluție aproape perfectă, date fiind numeroasele avantaje pe care le oferă.
Totuși, pot prezenta și câteva dezavantaje. Fiind construite pe baza unor componente electronice de înaltă tehnologie, acestea pot fi mai fragile decât aparatele de sudură tradiționale. În plus, costul unui aparat de sudură cu invertor poate fi ceva mai ridicat decât cel al unui aparat clasic.
Cât costă un aparat de sudură tip invertor?
În funcție de putere, de modul de construcție și de brand, costurile încep de la 1.000-1.500 de lei și pot ajunge la peste 15.000 de lei. Pe scule.detop.ro poți găsi o varietate mare de aparate de sudură tip invertor, pe care le poți achiziționa la prețuri mai mult decât corecte. Atunci când faci o astfel de achiziție, fă-ți un plan referitor la modul în care vei folosi aparatul și la frecvența cu care îl vei utiliza, în așa fel încât investiția să merite din plin.
De ce magazinul online DeTop? Pentru că este unul dintre cei mai mari distribuitori specializați pe aparate de sudură marca Miller de pe piața din România, iar produsele lor sunt realizate de nume mari din industrie, dar și pentru că toate aceste calități sunt regăsite la prețuri accesibile și rentabile. De altfel, putem aminti și gama extinsă, variată și actualizată de produse, pe care magazinul o pune la dispoziție publicului, satisfăcând astfel atât nevoile consumatorilor individuali, cât și pe cele ale consumatorilor industriali.
Pentru a te bucura de lucrări realizate impecabil și în condiții de maximă siguranță, alege să investești inteligent într-un invertor de sudură profesional, din catalogul DeTop.