FOTO | Mândri că sunt la liceul cu cele mai bune performanțe în ultimul an, au strigat ”PEDA, PEDA!”
Peste 1200 de elevi au început școala la Colegiul Național ”Preparandia - Dimitrie Țichindeal” Arad, care a devenit cel mai performant liceu arădean în 2016, ținând cont de rezultatele la Evaluarea Națională și Bacalaureat.
Dintre elevii școlii, cele mai mari emoții în prima zi le-au avut cei 142 de copii care au pășit în clasa pregătitoare.
”Ați pășit într-o școală de mare tradiție, care anul acesta împlinește 204 ani. E o școală care îmbină tradiția cu modernitatea. Încercăm să fim în pas cu cele mai moderne tehnici de instruire, dar fără să neglijăm actul educațional, pentru că nu ne interesează să avem niște elevi instruiți, ne interesează să avem elevi educați, cu principii și valori adevărate care să le asigure un parcurs în viață cât mai bun, iar generațiile noastre de absolvenți o demonstrează. Mulți dintre absolvenții acestui an pleacă în Anglia, Germania sau Franța la studii, dar cei mai mulți rămân în țară, la universități de prestigiu”, a spus, în discursul său, directorul școlii, Sorin Haiduc.
Printre invitații festivității de deschidere a anului școlar s-au numărat oficiali locali și reprezentanți ai universităților. Primarul Gheorghe Falcă nu a lipsit nici în acest an de la eveniment, el dorind să fie alături de fiica sa, elevă la această școală.
”Vreau să le mulțumesc părinților care înțeleg să fie nu doar lângă copii, ci și lângă școală. Această legătură face ca administrația și modul de lucru în educație să crească. De aceea și părinții merită aplauze pentru cum sprijină școala noastră”, a spus Falcă, în discurs.
După discursuri și înainte să meargă în clase, elevii, mândri de școala în care învață și de rezultatele tot mai bune din ultimii ani, au scandat ”PEDA, PEDA” și au aplaudat.
Municipalitatea intenționează că reabiliteze palatul Colegiului Național ”Preparandia - Dimitrie Țichindeal”, în următorii ani, existând un proiect în acest sens. Lucrările vor costa câteva milioane de euro, dar sunt vizate programele europene de finanțare.
Colegiul este urmașul școlii pedagogice întemeiate în 1812 de către Episcopia Aradului, iar primul director a fost Dimitrie Țichindeal.