Legătura dintre cancer și grupa sanguină
Studiile au arătat că persoanele cu grupa sanguină A sau AB prezintă un risc mai mare de a face cancer și șanse mai puțin de supraviețuire decât cele cu grupa O sau B. Însă, în ciuda acestui fapt, confirmat de un imens număr de cercetări științifice, este mai important de știut ce șanse de supraviețuire are o persoană cu o anumită formă de cancer în funcția de grupa sanguină, susține medicul Peter J. D’Adamo, autorul cărții „Alimentația adecvată celor 4 grupe sanguine“. Medicul D’Adamo a consacrat un capitol întreg legăturii dintre grupa sanguină, cancer și alimentație, fiind motivat și de faptul că mama sa a murit din cauza acestei maladii.
„Fiți convinși că a avea grupa sanguină AB sau A nu înseamnă că este sigur și nici măcar probabil că veți face cancer, la fel cum a avea grupa sanguină O sau B nu înseamnă că veți fi absolut cruțați. Cauzele cancerului sunt multiple și suntem încă obsedați de misterul privitor la cauzele pentru care unii oameni, fără factori de risc aparenți, contractează boala. Adevărata legătură între cancer și grupa sanguină rezidă mai curând în rata vindecărilor decât în rata incidenței la diferite grupe sanguine. Și această legătură ar fi lectinele“, susține medicul Peter J. D’Adamo.
Ce sunt lectinele
În cazul cancerului, lectinele au două roluri: pot fi folosite pentru a aglutina (contopi) celulele canceroase și acționează ca un catalizator pentru sistemul imunitar, un soi de apel de trezire pentru declanșarea protecției celulelor bune. Concret, când celulele maligne se aglutinează (contopesc) în conglomerate uriașe de sute, mii sau milioane de celule canceroase, sistemul imunitar se reactivează. Implicit, anticorpii țintesc conglomeratele de celule canceroase, indentificându-le cu scopul de a le distruge. „Din păcate, folosirea lectinelor este limitată, deși se găsește în foarte multe alimente. Determinând grupa sanguină a unei persoane cu o anumită formă de cancer și folosind lectinele adecvate pe baza dietei grupei sanguine, o nouă unealtă puternică poate fi folosită de orice pacient cu cancer pentru a-și îmbunătăți șansele de supraviețuire“, susține Peter J. D’Adamo.
În ce alimente se găsesc lectinele
Arahidele: S-a dovedit că aglutinina (rol asemănător anticorpilor) din arahide conține o lectină receptivă la celulele canceroase. Medicul Peter J. D’Adamo recomandă a se consuma arahide proaspete tot cu pielițe. Untul de arahide nu este o sursă de lectină, întrucât este procesat.
Lintea: Lectina din Lens culinaris, prezentă în lintea brună sau verde, țintește formele lobulare, medulare, intraductale și stromale de cancer mamar.
Germenii de grâu: Aglutinina din germenii de grâu prezintă o mare afinitate pentru afecțiunile canceroase cu grupa A. Atenție, pentru că aglutinina este concentrată în învelișul semințelor și în coaja exterioară, care, de obicei, se aruncă.Tărâțele de grâu neprelucrat vor furniza cea mai semnificativă cantitate de lectine, dar se pot folosi și preparate comerciale din germeni de grâu.
sursa: http://www.jurnalistii.ro/