Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

La Sântana marile proiecte de infrastructură au schimbat fața orașului

La Sântana marile proiecte de infrastructură au schimbat fața orașului
Comentează 0

Orașul Sântana s-a dezvoltat, în ultimii patru ani, cât nu s-a dezvoltat în toată perioada de la Revoluție până în 2012! A contribuit la asta o echipă administrativă dinamică, pragmatică, preocupată de problemele cetățenilor și capabilă să găsească, să implementeze soluții. Primarul orașului spune că planurile de viitor sunt mari dar și că e nevoie de răbdare din partea cetățenilor, pentru că lucrările de calitate necesită timp. Una dintre realizările cu adevărat importante, și care va schimba calitatea vieții cetățenilor din Sântana, este finalizarea canalizării. Până la finalul anului ea va putea deveni funcțională!

Oficial Sântana a devenit oraș începând din 23 decembrie 2003. Neoficial se poate spune că abia în prezent localitatea are atuurile unui oraș. După anul 2012 au demarat mari proiecte de investiții în infrastructura rutieră, apă-canal, invățământ sau agrement. Aplicând o strategie de dezvoltare cu bătaie lungă, prin proiecte multianuale, actuala administrație a reușit să contabilizeze an de an noi kilometri de străzi asfaltate sau trotuare reabilitate.

Primarul Daniel Tomuța ne-a declarat că „anul 2016 a fost vârful procesului de modernizare a drumurilor locale. S-au asfaltat 14 km de străzi, din care, țin neapărat să subliniez, 5,7 km au fost asfaltați după alegerile locale. Mă bucur că am câștigat alegerile și că putem demonstra că la primăria Sântana se defășoară un act administrativ corect. Procesul de asfaltare a străzilor va continua până la asfaltarea completă a rețelei stradale din oraș și din satul Caporal Alexa. Am plecat în 2012 de la 9 km de asfalt și avem astăzi 33. Cerem de la cetățeni doar un pic de înțelegere și de răbdare”.  

Cea mai amplă și mai costisitoare investiție din istoria orașului a fost introducerea canalizării pe o lungime de 50 de km. Realizată în ultimii trei ani, lucrarea va fi finalizată anul acesta prin darea în folosință a unei noi și moderne stații de epurare.

A treia componentă a infrastructurii în care s-a investit masiv în ultimii ani a fost educația. Statutul deplin de oraș a fost definitiv consolidat în acești ani și prin dezvoltarea infrastructurii de agrement, construirea a două parcuri moderne și a două terenuri sintetice stând mărturie în acest sens.

Pe plan local noi facem administrație,  iar administratia, dacă e responsabilă, înseamnă cifre, nu vorbe. Toate marile investiții au fost realizate atât din bugetul propriu cât și din fonduri europene sau finanțări guvernamentale”,  a încheiat primarul orașului, domnul Daniel Tomuța.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite