Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Klaus Iohannis și-ar fi exprimat disponibilitatea de a candida în locul Ursulei von der Leyen pentru funcția de președinte al Comisiei Europene

Potrivit b1tv.ro, care citează G4Media, președintele Klaus Iohannis și-ar fi exprimat disponibilitatea de a candida în locul Ursulei von der Leyen pentru funcția de președinte al Comisiei Europene. Asta, în condițiile în care votul în Parlamentul European ar urma să aibă loc mâine, iar candidatura lui von der Leyen ar putea fi respinsă ca urmare a sentinței date astăzi de Curtea de Justiție a UE, conform căreia Comisia Europeană a încălcat regulile de transparență cu privire la achiziționarea de vaccinuri.

Klaus Iohannis și-ar fi exprimat disponibilitatea de a candida în locul Ursulei von der Leyen pentru funcția de președinte al Comisiei Europene
Comentează 0

PPE, din care face parte și Ursula von der Leyen, a organizat miercuri o ședință cu scopul de a pregăti un scenariu alternativ pentru eventualitatea în care politiciana germană ar primi joi un vot de respingere din partea Parlamentului European.

Sursele G4Media spun că liderii PPE ar fi sondat în grupul politic cine ar fi potențial candidat în locul actualei președinte a Comisiei Europene. Astfel, și-ar fi exprimat disponibilitatea prim-ministrul Croației, Andrej Plenkovic, dar și președintele României, Klaus Iohannis. În schimb, premierul grec Kyriakos Mitsotakis ar fi respins oferta.

Intrați AICI pentru detalii.

Sursa foto: presidency.ro

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite