Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Trimis în judecată, după ce a avut o relație cu o minoră de 11 ani

Un tânăr de 22 de ani, din județul Arad, a fost trimis în judecată, după ce a întreținut raporturi sexuale cu o minoră de 11 ani. 

Trimis în judecată, după ce a avut o relație cu o minoră de 11 ani
Comentează 0

Prin rechizitoriul de la data de 29.03.2024 întocmit în cadrul dosarului al Parchetului de pe lângă Judecătoria Chişineu-Criș, a fost trimis în judecată pentru presupusa săvârşire a infracţiunii de violul săvârşit asupra unui minor în formă continuată.

În actul de sesizare al instanţei s-a reţinut că în perioada cuprinsă între începutul anului 2023 şi până în cursul lunii februarie 2024, mai întâi pe teritoriul Irlandei, iar din luna decembrie 2023 pe teritoriul României, fiind într-o relaţie, el în vârstă de 22 de ani la începutul relaţiei, iar ea în vârstă de 11 ani, în mod repetat au întreţinut raporturi sexuale.

„Se reţine că din concluziile exprimate de către doamna psiholog clinician specialist în cadrul Raportului de expertiză psihologică rezultă că nu se poate susţine faptul că un copil de 11 – 12 ani poate să îşi exprime voinţa în legătură cu raporturile sexuale întreţinute cu inculpatul, deoarece consimţământul nu e unul valabil având în vedere vârsta biologică, imaturitatea afectivă, dezvoltarea cognitivă. Evaluarea stadiului de dezvoltare psihică a minorei prin raportare la capacitatea acesteia de a discerne reprezintă capacitatea psihică a unei persoane de a-şi da seama de caracterul şi urmările faptei pe care o săvârşeşte şi de a-şi manifesta conştient voinţa în raport cu fapta respectivă, în speţă minora nu avea această capacitate de a discerne. În calitate de persoană vătămată, numita a declarat că l-a cunoscut pe numitul pe teritoriul Irlandei, unde se afla împreună cu mama sa, de fapt era prieten cu mama sa, munceau în acelaşi loc. A început o relaţie de iubire la scurt timp după ce l-a cunoscut, imediat şi-au început şi viaţa sexuală. Mama sa ştia că are o relaţie de iubire cu acesta şi că întreţin raporturi sexuale, primul raport sexual cu acesta l-a întreţinut la vârsta de 11 ani. Tatăl său cunoştea faptul că are o relaţie cu el şi că întreţine raporturi sexuale cu acesta. Îi cunoştea vârsta, i-a spus-o după ce s-au cunoscut”, se arată în rechizitoriu.

Judecătorul de cameră preliminară constată că inculpatului i-a fost comunicat rechizitoriul aducându-i-se, totodată, la cunoştinţă că are la dispoziţie un termen procedural de 20 de zile de la comunicare în interiorul căruia poate formula în scris cereri şi excepţii cu privire la legalitatea sesizării instanţei, legalitatea administrării probelor şi a efectuării actelor de către organele de urmărire penală.

Instanța a constat legalitatea sesizării instanţei prin rechizitoriu privind inculpatul, trimis în judecată pentru presupusa săvârşire a infracţiunii  de violul săvârşit asupra unui minor în formă continuată, legalitatea administrării probelor şi a efectuării actelor de către organele de urmărire penală și a dispus începerea judecăţii cauzei privind pe inculpatul A.M.


Scrie un comentariu

trimite