Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Iustin Cionca: „Ineul va avea un centru de zi modern pentru persoane adulte cu dizabilități”

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Arad a depus proiectul „Centrul de zi pentru persoane adulte cu dizabilități Safir”  pentru a fi finanțat de către Ministerul Muncii și Solidarității Sociale, prin Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Conform Deciziei privind acceptarea la finanțare a proiectului, suma aprobată spre finanțare este de 4,9 milioane lei cu TVA, valoarea totală a proiectului fiind de 7,3 milioane lei cu TVA.

Iustin Cionca: „Ineul va avea un centru de zi modern pentru persoane adulte cu dizabilități”
Comentează 1

Obiectivul general urmărit în cadrul proiectului este creșterea calității vieții persoanelor cu dizabilități și prevenirea instituţionalizării persoanelor cu dizabilităţi, concomitent cu dezvoltarea serviciilor alternative de sprijin pentru viaţă independentă şi integrare în comunitate din zona Ineului.

Obiectivele specifice ale proiectului sunt:

I.        Dezvoltarea infrastructurii de servicii sociale prin construcția și dotarea Centrului de zi pentru persoane adulte cu dizabilități “Safir”, Ineu, cu o capacitate de 30 de locuri.

II.Creșterea calității vieții persoanelor cu dizabilități din zona Ineului prin furnizarea serviciilor în cadrul Centrului de zi pentru persoane adulte cu dizabilități „Safir”, Ineu.

„Grupul țintă este format din persoanele cu încadrare în grad de handicap din orașul Ineu și localitățile din apropiere. Rezultatele obținute prin implementarea proiectului se vor concretiza în: dezvoltarea serviciilor alternative de sprijin pentru viaţă independentă şi integrare în comunitate prin înființarea centrului de zi în subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Arad, dotarea acestuia cu dotări specifice, identificarea, informarea și furnizarea de servicii pentru cel puțin 90 de persoane cu dizabilități, în perioada de implementare a proiectului”, a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite