Ioțcu, aflat în arest, l-a dat în judecată pe Țolea. Vrea imagini surprinse în Consiliul Județean / UPDATE: Judecătorii au respins cererea lui Ioțcu
Update 1 Judecătorii au respins cererea lui Ioțcu
Judecătoria Arad s-a pronunțat, cu puțin timp în urmă, în cazul procesului intentat de Ioțcu.
”Respinge cererea formulată de petentul Ioţcu Petru Nicolae în contradictoriu cu intimatul Consiliul Judeţean Arad pentru asigurare de dovezi”, este soluția instanței.
Ioțcu are drept să facă apel în termen de cinci zile de la pronunţare.
Președintele suspendat al Consiliului Județean (CJ) Arad, Nicolae Ioțcu, arestat pentru trafic de influență, l-a dat în judecată pe șeful interimar al instituției, Adrian Țolea.
Acesta din urmă a declarat, astăzi, într-o conferință de presă, că în 30 iulie avocatul lui Ioțcu a depus un document la Consiliul Județean prin care solicită date privind deplasările în teren, în perioada 2011-2015, ale unor angajați ai CJ Arad (Cristian Drăgan, Adrian Nedelciu și Nadia Lucaci) ale căror nume apar în dosarul de corupție. Totodată, avocatul mai solicita imagini video surprinse de camerele de supraveghere ale CJ din data de 28 iulie, intervalul orar 08-16,00.
”La prima cerere i-am răspuns că va primi informațiile pe legea 544, pentru că sunt informații de interes public, însă le va primi în termen de 30 de zile, așa cum prevede legea, fiind un volum mare de muncă. Colegii trebuie să caute toate acele documente pentru a fi copiate și puse la dispoziția avocatului”, a declarat Țolea.
Președintele interimar a precizat că a răspuns negativ la a doua cerere a avocatului lui Ioțcu.
”I-am răspuns că nu sunt informații de interes public și că imaginile pot fi predate, dacă sunt solicitate, doar organelor competente, respectiv Poliției sau Parchetului. Pentru că nu i-am dat aceste imagini, m-a acționat în instanță. Nu fac niciun comentariu, dar este evident că mă voi apăra, pentru că am procedat conform legii”, a spus Țolea.
Toate imaginile surprinse de camere sunt păstrate 30 de zile în sistem, dar cele solicitate de avocat au fost arhivate, în eventualitatea că de ele vor avea nevoie anchetatorii.
Procesul va fi soluționat de Secția Civilă a Judecătoriei Arad. Pe site-ul instituției se arată că dosarul a fost înregistrat în 12 august și are ca obiect ”asigurare dovezi”.
Țolea a precizat că avocatul lui Ioțcu a mai avut o cerere în ziua reținerii acestuia. Solicitase toate contractele referitoare la dosar, iar atunci funcționarii CJ au fost ținuți peste program, până seara, pentru că au avut multe documente de copiat.