Gimnastica aerobică a CSUAV Arad rămâne în top. "Să aduci opt medalii europene la Arad e un lucru important"
Lotul național de gimnastică aerobică al României, cu 3 arădeni printe protganoişti, a câștigat 10 medalii în concursurile de seniori și juniori la Campionatele Europene de la Ancona. CS Universitatea Arad a avut în competiţie pe junioarele Zsofia Meszar și Francesca Morar și seniorul Gabriel Bocșer. Toți au adus în țară medalii din cel mai prețios metal, nu mai puțin de șase, dar și două de argint.
„Au participat nu mai puțin de 21 de țări din toată Europa, aproximativ 400 de sportivi, adică toată crema gimnasticii aerobice de pe continent. Satisfacția e imensă pentru clubul nostru din moment ce trei dintre acești sportivi sunt ai noștri și putea fi chiar și mai bine. Francesca Morar a ratat la o jumătate de zecime bronzul la individual și a trebuit să se mulțumească doar cu locul 4. De acum înainte, urmează un schimb de generații la nivelul lotului de seniori, iar Morar și Meszar vor participa la selecția pentru viitorul lot național. Dacă vor fi convocate, încep cu întrecerea majoră, respectiv Campionatele Mondiale din Belarus, de anul viitor”, a spus Ramona Haidu, antrenoare la CS Universitatea Arad și Urania, dar participantă la „europenele” din Ancona în calitate de arbitru internațional.
„Se va spune că gimnastica aerobică nu este sport olimpic, ceea ce este o greșeală ce ar trebui rapid îndreptată, însă chiar și așa să aduci opt medalii europene la Arad e un lucru important, zic eu. Însă, în acest an, clubul CS Universitatea mai are și alte rezultate importante la nivel internațional, la cupe europene, Universiadă, Jocuri Francofone sau Openuri. Iar aici îi pomenesc pe judokanii Luca Kunszabo și Vlad Luncan și pe atleții Nicolae Coman și Mădălina Florea. Suntem pe cale să mai transferăm și alți sportivi de valoare, precum Noemi Szucs la atletism, semifond, sau pe judoka David Nagy, care ajunge lângă fratele său, Robert. Mai avem secția de șah veterani, care vor începe să lucreze și cu copii sau echipa de rugby din Divizia A. Toți acești sportivi reprezintă orașul, în denumirea clubului e trecut clar Aradul. Nu ne încântă faptul că la finalul anului ni se oferă diplome de merit, gen <> sau <> și niște sume derizorii de bani. Am dori ca din partea autorităților locale, a consilierilor pe sport ai domnului primar, să existe inițiativa unei dezbateri serioase pe tema <<Încotro sportul arădean?>>. Singura noastră finanțare vine din partea MTS”, spune Ovidiu Șerban, președintele CS Universitatea Arad.