Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Gheorghe Falcă: „Bugetul european a fost adoptat în Comisia pentru Transport și Turism”

Comisia pentru Transporturi și Turism a avizat Bugetul european pentru anul 2025.

Gheorghe Falcă: „Bugetul european a fost adoptat în Comisia pentru Transport și Turism”
Comentează 0

„Comisia de Transporturi și Turism din cadrul Parlamentului European a avizat Bugetul european pentru anul 2025. Din poziția de raportor principal pentru acest aviz, m-am asigurat că sunt respectate prioritățile Parlamentului European în ceea ce privește bugetul și finanțările europene pentru liniile bugetare destinate transporturilor, infrastructurii de transport și turism.

Subliniez că fiecare comisie de specialitate din Parlamentul European întocmește un astfel de Aviz, care este transmis comisiei pentru bugete din PE. Ulterior comisia pentru bugete, prin raportorul principal colectează conținutul adoptat în fiecare comisie de specialitate și va negocia cu Comisia Europeană și cu Consiliul Uniunii Europene în trilogue pentru un compromis final”, a transmis eurodeputatul PNL/PPE, Gheorghe Falcă.

Din poziția de raportor principal, Falcă a subliniat că a insistat pentru „creșterea bugetului pentru Facilitatea privind Conectarea Europei, prin finanțări pentru infrastructura de transport rutier și feroviar”.

În ceea ce privește situația României și Bulgariei, eurodeputatul Falcă a punctat: „În pofida apelurilor repetate ale Parlamentului European, aderarea Bulgariei și a României la Spațiul Schengen rămâne limitată la rutele aeriene și maritime. Rămânerea în afara frontierelor terestre ale Spațiului Schengen afectează navetiștii, companiile de transport și operatorii de turism, perturbând libera circulație a persoanelor, a bunurilor și a serviciilor în întreaga UE și, în cele din urmă, împiedicând buna funcționare a pieței unice.

Bulgaria și România au acționat în permanență în calitate de contribuitori-cheie la securitatea internă a Spațiului Schengen. Această aderare parțială afectează negativ nu numai libertatea de circulație, ci și obiectivele politicii UE în domeniul transporturilor și atrage atenția în special asupra pierderilor economice suferite de cele două țări ca urmare a creșterii costurilor de transport și a întârzierilor, precum și a reducerii comerțului și turismului”.

 

 

Galerie foto (1)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite