Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Găseşte-ţi motivaţia: 7 moduri simple de a face mişcare

Găseşte-ţi motivaţia: 7 moduri simple de a face mişcare
Comentează 0

Un stil de viaţă sănătos începe cu mai multă mişcare, indiferent de cum alegi să o faci. Exerciţiile fizice au nenumărate beneficii pentru sănătate, unde mai pui că te pot ajuta să obţii corpul dorit şi să te simţi mai bine în pielea ta. Din fericire, nu ai nevoie de un abonament la sală sau de performanţă în sport ca să te bucuri de mişcare.

Citeşte mai jos cum poţi să te mişti mai mult, în 7 moduri simple:

Dansează mai mult

Când te-ai bucurat ultima oară de muzică preferată şi de mişcări de dans? Indiferent care e răspunsul tău, nu e niciun motiv pentru care să nu faci asta mai des. Dansul reprezintă o modalitate foarte bună de a-ţi pune corpul în mişcare, unde mai pui că e şi o ocazie de distracţie.

Dansează acasă, la un studio unde poţi lua ore cu un profesor, la un concert sau la o petrecere.

Lasă maşina acasă

Când laşi maşina acasă, ai o ocazie foarte bună de a merge pe jos şi a face mişcare. Data viitoare când mergi la mall, în oraş, la birou sau chiar la piaţă, lasa maşina acasă. Mergi pe jos sau alege o rută cu transportul în comun care să includă şi o mică plimbare. Desigur, această variantă merge doar în zilele în care vremea prietenoasă. Nu e o idee bună să ieşi la plimbare când afară e canicula, ger sau ploaie.

Urcă scările

O formă foarte simplă şi banală de mişcare, urcatul scărilor chiar te poate ajuta să fii mai activ/a. Încearcă să urci scările ori de câte ori ai ocazia, fie acasă sau la birou, fie când ieşi în oraş, la cumpărături sau mergi în vizită. Nu trebuie să urci câte 10 etaje deodată dacă nu ai exerciţiu, ci poţi începe cu 2-3 etaje pe zi.

Planifica o sesiune de curăţenie

O sesiune de curăţenie îţi va pune corpul în mişcare mai mult decât crezi. Împrieteneşte-te cu aspiratorul vertical şi pămătuful de praf, da play la muzică preferată şi curata casa dintr-un capăt în celălalt. Aspiratorul vertical te ajută să faci curat fără să te apleci prea mult, lucru ce-ţi va uşura munca şi îţi va permite să te mişti mai uşor. În plus, poţi să foloseşti un aspirator vertical atât pe parchet şi gresie, cât şi pe mochete sau covoare.

Dacă îţi doreşti un model performant, optează pentru un aspirator Dyson sau Bosch.

Ia-ţi accesorii de fitness pentru acasă

O mulţime de accesorii fitness pentru acasă îţi sunt de folos dacă vrei să te mişti mai mult. De la benzi elastice şi până la minge de fitness sau salteluţa de Yoga, optează pentru acele accesorii care îţi trezesc pofta de mişcare şi pe care crezi că le vei folosi. Avantajul accesoriilor fitness e că se mulează pe orice tip de buget, iar preţurile încep de la 10-20 de lei.

Foloseşte bicicleta

Ce-ar fi să ieşi la o plimbare cu bicicleta sau chiar să o foloseşti ca mijloc de transport când mergi la cumpărături sau la birou? Bicicleta te poate ajuta să te mişti mai mult, dar şi să eviţi traficul la orele de vârf. Astfel, câştigi nu doar o sesiune de mişcare şi sport, ci şi mai mult timp liber.

Dacă nu vrei să foloseşti bicicletă afară, cauta un model tip fitness, pentru acasă, pe care să-l foloseşti cât te uiţi la TV sau asculţi muzică preferată.

Sari coarda

Săritul corzii reprezintă un antrenament foarte eficient şi simplu. Îl poţi încerca oricând, chiar şi pentru 3-5 minute. Ai nevoie doar de o coardă pentru sărit, al cărei preţ începe de la 10-20 de lei şi un spaţiu în care să te poţi mişca în voie.

Mişcarea nu trebuie să fie strâns legată de mersul la sală, la bazinul de înot sau în studioul de antrenamente, dimpotrivă. Există o mulţime de moduri simple prin care te poţi mişca mai mult, de la o sesiune de curăţenie cu aspiratorul vertical şi până la mersul cu bicicleta.


Scrie un comentariu

trimite