Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Galaxy S24 FE: un upgrade evident față de modelul de anul trecut

Galaxy S24 FE: un upgrade evident față de modelul de anul trecut
Comentează 0

Samsung a lansat în ultimii ani modele Fan Edition ale seriilor sale emblematice. Nici în acest an nu se schimbă situația, seria Galaxy S24 va primi și ea un model destinat fanilor, evident mai ieftin. Este vorba despre Samsung Galaxy S24 FE, posibil lansat în luna octombrie.

Potrivit celor mai recente informații, Samsung Galaxy S24 FE va avea un ecran mai mare, 6,7 inch (17,02 cm) și o baterie mai mare decât actualul Samsung Galaxy S23 FE. Telefonul ar putea avea și un procesor Exynos 2400, dar o variantă îmbunătățită și mai eficientă energetic. Ne așteptăm și la funcțiile platformei Galaxy AI lansată de Samsung în acest an cu seria Galaxy S24. În acest moment nu sunt informații concrete despre departamentul foto, probabil vor rămâne aceleași camere aflate pe Galaxy S23 FE.

Încă de la lansarea lui Galaxy S20 FE, modelele următoare Fan Edition au venit cu funcții aflate pe modelele high-end precedente, dar la un preț mai mic. S-a văzut acest lucru foarte bine pe S23 FE și cel mai probabil Samsung va continua pe această linie. Acum noi informații au fost dezvăluite de AndroidHeadlines și în acest moment avem o idee destul de bună despre specificațiile și caracteristicile viitorului Galaxy S24 FE.

O actualizare important este creșterea diagonalei ecranului de la 6,4 inch (16,26 cm) pe Galaxy S23 FE, la 6,7 inch. Ecranul va avea aceeași rată de reîmprospătare de 120 Hz ca și predecesorul său și o luminozitate de vârf de 1.900 niți. Ecranul lui S23 FE are o luminozitate de 1.450 niți. Și bateria lui Galaxy S24 FE va crește, dar nu foarte mult. Va avea 4.565 mAh – va fi doar puțin mai mare decât bateria de 4.500 mAh din S23 FE.

Schimbare, așteptată de altfel, și în materie de procesor. La bord va fi Samsung Exynos 2400, procesor aflat pe Galaxy S24 și Galaxy S24+ pe piețele globale. Din câte se pare, procesorul „Exynos 2400e”, va fi o variantă ușor modificată a Exynos 2400. Nu știm dacă modelul pentru SUA va avea tot Exynos 2400, dar probabil că nu. Este posibil să fie Snapdragon 8 Gen 3, eventual Snapdragon 8 Gen 2, aflate pe seriile Galaxy S24 și Galaxy S23 în Statele Unite și Canada.

Sigur Galaxy S24 FE va veni cu mai multe funcții Galaxy AI, inclusiv Portrait Studio, Circle to Search, Generative Edit și Live Translate. Pe partea de software, Android 14 și interfața Samsung One UI 6.1 vor fi disponibile din cutie.

Telefonul va fi disponibil în cinci opțiuni de culoare: albastru, verde, negru, grafit și galben și va fi lansat în luna octombrie. Chiar dacă nu se cunoaște un preț la această oră, o creștere a prețului față de Galaxy S23 FE trebuie să o luăm în calcul având în vedere modificările de mai sus.


Scrie un comentariu

trimite