Final de meci nebun, cu patru cartonaşe roşii: UTA - FCSB 2-2 (FOTO)
UTA nu debutează cu dreptul în Grupa B a Cupei României, dar are parte de un meci cu final nebun în compania FCSB şi în faţa a peste 10.800 de spectatori. O partidă care părea să se încheie într-o notă plictisitoare, având în vedere că exprimarea în teren a celor două echipe a lăsat de multe ori de dorit, se aprinde în minutul 83, când stelistul Bouhenna, şi aşa căzut în dizgraţia patronului Gigi Becali primeşte două cartonaşe galbene. Primul pentru că a tras de timp, iar al doilea pentru că l-a aplaudat prosteşte pe arbitru. Deşi se afla pe bancă, Chindriş primeşte şi el galben pentru proteste, în minutul 87. Îl aplaudă şi el pe central, ceea ce dovedeşte că are grave probleme în ceea ce priveşte simţul realităţii, şi vede şi el, cum era şi normal, al doilea galben şi implicit roşu. Deşi nu gestul său nu a avut implicaţii cu privire la desfăşurarea partidei de astăzi, trebuie spus că utistul îşi lasă astfel echipa descoperită la meciul cu Craiova. În minutul 90+1 este rândul lui Radunovic să ia al doilea galben şi să fie eliminat, iar în minutul 90+4 Tavi Popescu vede şi el roşu după cel de-al doilea galben încasat.
După câteva minute de tatonare reciprocă, UTA deschide scorul rapid prin Rareş Pop. În minutul 7, căpitanul Keșeru, care a intrat în această seara ca titular, îi trimite lui Stahl, acesta pătrunde în suprafaţa de pedeapsă şi îi pasează lui Pop. Puştiul de 17 ani al UTA-ei trage la poartă, de Boboc deviază puţin traiectoria balonului şi este 1-0 pentru Bătrâna Doamnă. În minutul 15, Tavi Popescu centrează pentru David Miculescu, iar fostul decar al arădenilor trimite cu capul sprea poartă, dar Balauru este la post. Şapte minute mai târziu, oaspeţii egalează după o fază în care apare din nou numele lui Miculescu. Acesta este călcat imprudent în careu de Hoxhallari, iar după ce analizează imaginile furnizate din Camera VAR, centralul Cojocaru dictează lovitură de la 11 metri. Radunovic execută şi... îl execută sumar pe Balauru. Încetul cu încetul jocul se stinge, balonul rămâne destul de mult în treimea neutră, astfel încât până la finalul primei reprize nu ar mai fi decât de remarcat o nouă fază în care a fost implicat Rareş Pop. În minutul 41, Stahl recuperează, îi pasează lui Pop care trimite mai departe pentru Jobello, însă destinatarul pasei nu este suficient de rapid şi faza se stinge.
Cartonaşe roşii pe bandă rulantă
La începutul reprizei secunde jocul se animă puţin. În minutul 47, Hoxhallari respinge până la Radaslavescu, iar stelistul trage puternic şi înscrie. În minutul 54, Stahl este în faţa egalării. Claudiu Keșeru sare peste balon și lasă pentru fostul jucător al Rapidului. Acesta driblează și trage, însă Vlad din apropierea lui Keşeru. În minutul 62, căpitanul UTA-ei primește o minge în apropierea porţii, este blocat de un fundaş al Stelei, balonul ajunge la Stahl care trage, dar Radunovic reuşeşte să blocheze. În minutul 81, Tavi Popescu execută o lovitură liberă până la Dumiter, care trimite din cădere în braţele lui Balauru. Vine însă minutul 83, când centralul începe să arate cartonaşe roşii cu nemiluita, UTA presează, are o ocazie bună în minutul 86, prin Postolachi, intrat în locul lui Keşeru, care pune latul la o pasă primită de la Otele, intrat în locu lui Jobello, dar mingea trece pe lângă poartă. În minutul 90+6, când FCSB are trei jucători eliminaţi de pe teren, Postolachi reuşeşte în cele din urmă să egaleze. Batha centrează până la Cascini care trimite pentru basarabean, iar vârful Bătrânei Doamne trimite balonul în poarta lui Vlad.
Echipele trimise pe teren
În cele ce urmează vă prezentăm echipele trimise pe teren de cei doi antrenori, Ilie Poenaru, respectiv Nicolae Dică.
UTA: Balauru – Dobrescu, Erico, Benga, Hoxhallari – Batha, Anton (Cascini), Rareş Pop (Cibi) – Stahl (Negoescu), Keșeru (Postolachi), Jobello (Otele). Pe bancă: Iacob – Maxim, Chindriș, Cibi, Cascini, Abeid, Negoescu, Otele, Postolachi.
FCSB: Vlad – Boboc, Haruţ, Bouhenna, Radunovic – Şut (Dulca), Radaslavescu (Musi), Nikolov (Oaidă) – Miculescu, I. Stoica (Dumiter), Oct. Popescu. Pe bancă: Ducan – Dumiter, Tănasă, Moraru, Dulca, Oaidă, Musi, Rusu.
Partida a fost arbitrată de Adrian Cojocaru (la centru), ajutat de Ciprian Danșa şi George Neacșu (la cele două tuşe), arbitru de rezervă fiind Rareș Vidican, în timp ce în Camera VAR s-au aflat George Găman și Adrian Popescu. În ceea ce-i priveşte pe observatori, aceştia au fost Octavian Șovre și Dragoș Ionescu.
Foto: Lucian Ciobanu