Eveniment Alumni la Facultatea de Științe ale Educației, Psihologie și Asistență Socială a UAV
La Facultatea de Științe ale Educației, Psihologie și Asistență Socială a Universității „Aurel Vlaicu” din Arad, a avut loc astazi deschiderea expoziției naționale “Profesori proactivi-copii creativi” în cadrul programului Alumni - Destine. Praguri. Generaţii.
Au participat la eveniment un numar mare de absolvenții ai programelor de studii de licenţă Pedagogia Învățământului Primar Preșcolar, Psihopedagogie Specială, Psihologie şi ai programelor de studii de master precum și studenții din anul I Pedagogia Învățământului Primar și Preșcolar.
Prorectorul Universității „Aurel Vlaicu” din Arad, conf. univ.dr. Păstorel Gașpar, decanul facultații Prof.univ.dr. Alina Roman, represponsabilii Alumni prof. Florica Candea și conf. univ. dr. Tiberiu Dughi, profesorii de prestigiu ai învatământului academic arădean: prof. univ. dr. Ilica Anton și prof. univ. dr. Herlo Dorin au apreciat importanța menținerii unei legături strânse cu absolvenții, implicarea acestora în formarea actualilor studenți și au punctat în legătură cu un câmp circumscris aspectelor definitorii, valorice ale profesiei didactice ca mediană a interrelaţionărilor formative în devenirea umană.
Spațiul stimulativ creat de estetica și originalitatea exponatelor a oferit absolvenților UAV, studenților şi celorlalti vizitatori un cadru plin de culoare, familial, ludic și deschis pentru a transmite feedback-uri cu semnificaţii multiple privind evoluția profesională, pasiunea pentru educație generată de dragostea pentru copii și a împărtăși experiențe de bune practici educaționale într-un limbaj sugestiv şi accesibil viitorilor absolvenți. Discuțiile informale au continuat la standul fiecarei gradinițe și școli pentru a aprecia exponatele, a afla noi tehnici, a promova tradițiile sau proiectele școlare printr-un autentic transfer de informații și atitudini pozitive.
În rezonanţă cu locul determinant, trebuie asociate şi timpurile implicite, prin urmare, deoarece a fost organizată în preajma Sfintelor Sărbători Pascale, expoziţia din acest an, aflată la a doua ediție s-a centrat pe produsele activităţilor estetic-creative, obiceiuri și tradiții, resurse educaționale, proiecte didactice, proiecte extracurriculare, auxiliare, cărți elaborate pe aceasta tematica simbolică de către copii sau pentru a stimula învățarea intuitivă și activă, bucuria acestora.
Toate stadurile prezentate de gradinițele și școlile participante au fost apreciate pe baza unor grile de interevaluare, iar la finalul evenimentului s-au oferit diplome tuturor participanților, rezonând cu fiecare deschidere şi simbol spiritual oferit!
C. P.