Deși nu mai poate organiza cursuri din cauza pandemiei, Școala de Sudură Crișan își continuă activitatea
Școala de Sudură Crișan își continuă activitatea și pe vreme de pandemie. Deși cursurile de sudură au fost suspendate, angajații școlii au în continuare de lucru, oferind consultanță unor firme mici, care la rândul lor lucrează.
Potrivit celor declarate de Marin Crișan, patronul Școlii de Sudură și președintele Filialei Arad a Confederației Patronatului Român, în cadrul unității își desfășoară activitatea doi ingineri, un maistru și un sudor. „Din cauza coronavirusului și conform legii, am suspendat momentan cursurile de sudor. Totuși ne continuăm activitatea prin instruirea, pregătirea, și crearea de tehnologii pentru agenții economici care nu au specialiști. Școala noastră vine în ajutorul firmelor mici care nu dispun de tehnologii și experți în acest domeniu. Firma TomTim Tomnatic din grupul Agrarius care activează în domeniul agriculturii în județul Timiș, a trimis șapte persoane, mecanici și instalatori, pentru a se specializa în tehnica îmbinării nedemontabile la Școala de Sudură Crișan. Firma pierdea mulți bani prin reparații ale utilajelor sudate improvizat, care inevitabil se defectau iar a doua zi, în câmp. De asemenea am ajutat firma Grupman Driento care are un contract cu o fabrică de vagoane din Arad. În acest domeniu orice greșeală duce la faliment. Lucrările sunt pretențioase și necesită o planificare amănunțită, iar școala noastră de sudură a ajutat la formarea traseabilitatății pe timpul fabricării”, ne-a declarat Marin Crișan.
De altfel, acesta a ținut să precizeze că ajutorul pe care școala l-a dat micilor întreprinzători a fost gratuit. În încheiere, Marin Crișan a ținut să reamintească arădenilor care este motto-ul școlii pe care o conduce: „În viață și-n natură, nu-i nimic fără sudură!”
În încheiere mai trebuie spus că toți cei ce doresc să obțină mai multe informații despre Școala de Sudură Crișan o pot face accesând site-ul: https://www.scoalacrisan.ro.