Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

CONCERT SONORO – THE DREAMERS

CONCERT SONORO – THE DREAMERS
Comentează 0

Centrul Municipal de Cultură Arad și Asociația Sonoro organizează joi, 12 noiembrie 2015, de la ora 19.00, la Sala Regele Ferdinand a Palatului Administrativ al Municipiului Arad, un concert extraordinar de muzică de cameră – SoNoRo The Dreamers.

Acest concert se înscrie în seria de concerte din mai multe orașe din țară care compun Festivalul SoNoRo, festival care anul acesta împlinește 10 ani de existență, fiind deja un reper cultural, atât la nivel național, cât și la nivel internațional.

Arădenii iubitori ai muzicii clasice se vor putea bucura de  prezența a șapte muzicieni de renume internațional, cunoscuți ai unor mari scene ale lumii.

Ne vor încânta: Violistul român și directorul Festivalului SoNoRo, Răzvan Popovici, Violonista de origine rusă, Anna-Liisa Bezrody, câștigătoare a mai multor premii și distincții precum Ian Fleming Charitable Award, Ricii Foundation Winner 2009, Heifetz Internațional Violin Competition, Brahms International Competition etc. Cea mai recentă distincție este cea primită din partea fundației Estoniene pentru Cultură în care îi este acordat premiul “Muzicianul Anului” pentru activitatea muzicală prosperă și intensă. A concertat alături de orchestre de renume precum Philharmonia Orchestra, London, Moscow Symphony Orchestra, Zurich Chamber Orchestra, Helsinki Philharmonic, Turku Philharmonic, Gewandhaus Leipzig, Estonian National Orchestra, Tallinn Chamber Orchestra, Riga Symphony Orchestra, Georgian Chamber Orchestra, Vilnius Philarmonic, Pecs Philharmonic (Hungary), Jena Philharmonic și multe altele.

Violonistul francez Philippe Graffin, și-a format o reputație deosebită atât pentru interpretările repertoriului său nativ, cât și pentru interesul în lucrări contemporane rare. Philippe a împărțit scena cu unii dintre marii muzicieni ai timpurilor noastre: Yehudi Menuhin, M. Rostropovich, Martha Argerich sau Sergiu Comissiona. Philippe Graffin este fondatorul și directorul artistic al festivalului de muzică de cameră “Consonances” din St Nazaire, France. A apărut în serialul BBC Proms Chamber Music și a fost director artistic al câtorva proiecte de muzică de cameră la Wigmore Hall în Londra. Ca solist, a concertat prin toată Europa cu multe din principalele orchestre din Marea Britanie. Philippe Graffin este în prezent Artist in Residence la Universitatea din New York de la Stony Brook.

Violonista Alissa Margulis, născută în Germania, a studiat la Köln, Bruxelles și Viena.Prima ei apariție publică a avut loc alături de soliștii Orchestrei Simfonice din Budapesta când avea doar șapte ani. De atunci, a cântat alături de numeroase orchestre precum Camerata Switzerland, Kremerata Baltica, Orchestra Simfonică din the Düsseldorf, Orchestra Simfonică din Ierusalim, Orchestrele Südwestrundfunk, Norddeutscher Rundfunk și Westdeutscher Rundfunk sau Orchestra Națională din Lorraine. Alissa Margulis este o interpretă entuziastă de muzică de cameră. Printre festivalurile la care a participat până în prezent se numără Festivalul de Muzică de Cameră din Ierusalim, Wiener Festwochen, Lockenhaus, Festivalul Menuhin din Gstaad, Davos, Tours, Schleswig-Holstein, Verbier sau Maggio Musicale Fiorentino. Din 2005 și până în prezenta fost invitată să cânte în fiecare an la Festivalul său Progetto din Lugano.

Violistul clujean Christian Naș, a studiat la Conservatorul din Cluj șia primit o bursă pentru a-și continua studiile la Conservatorul din Graz, în Austria. În anul 1997, a devenit prim violist al Orchestrei Simfonice din Graz. Din anul 1999, Christian Naș este membru al Orchestrei Radio din Stuttgart, Germania. Ca muzician de cameră, el este invitat regulat la festivaluri din Germania, Austria, Japonia și România, printre care se numără Chiemgauer Musikfrühling, Kulturwald, Boswil Sommer sau SoNoRo. Primul său CD “Songs and Dances of Life” a apărut la editura Humanitas Multimedia din România și la casa de discuri Solo-Musica din München.

Violoncelistul suedez Jan-Erik Gustaffson a început studiile în cadrul Institutului West Helsinki și le-a continuat la Edberg-Musikinstitut din Stokholm, primind diploma de solist-instrumentist în anul 1992. La vârsta de 15 ani, Gustaffson s-a făcut remarcat în cadrul concursului EBUYoung Musicians din Copenhaga și de atunci a concertat în lumea întreagă atât în calitate de solist, dar și ca membru al unor diverse ansambluri de muzică de cameră. A cântat alături de orchestre de renume precum London SO, Berlin RSO, Danish RSO, Hong Kong RSO, New York sau Vienna Chamber Orchestras, dar și alături de Camerata Bern și Amadeus Chamber Orchestra.

Violoncelistul Valentin Răduțiu, născut la Munchen în anul 1986. Cât timp era încă în liceu, Valentin a fost acceptat și a urmat studiile Universității Mozarteum din Salzburg. Valentin a susținut concerte alături de Filarmonica de Cameră din München, Orchestra Simfonică MDR, Orchestra Simfonică a Bayerischen Rundfunks, Orchestra Națională Simfonică Letonă, Filarmonica de tineret din München sau cu Orchestra Simfonică de Tineret a lumii.  Printre cele mai cunoscute scene pe care a cântat până în prezent, se numără Prinzregententheater din München, Marea sală Guild din Riga, Jetzendorfer Schlosskonzerte sau Salzburger Schlosskonzerte. Valentin a fost invitat să cânte la numeroase festivaluri din Europa, printre care Klangspuren Tirol, Festivalul de Muzică de Cameră Francez, Festivalul Juventus și Festivalul European de Tineret de la Passau. Pentru sezonul viitor, Valentin pregătește concerte pe scenele Konzerthaus din Berlin, Filarmonicii din München, Kunsthalle Bielefeld.

Programul concertului:

Uvertura pentru cvintet de coarde D13 de Franz Schubert (1797-1828) 

Trio de coarde in sol major, op. 9, nr. 1 de Ludwig van Beethoven (1770-1827) 

Verklärte Nacht / Noaptea transfigurată, op. 4 pentru sextet de coarde de Arnold Schönberg (1874 -1951) 

Intrarea este liberă

Facebook: Centrul Municipal de Cultura Arad

 

 

 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite