Câte clădiri degradate au fost depistate din 2017 până în prezent şi câte au fost renovate
Membrii comisiei pentru identificarea, evaluarea și stabilirea stării tehnice/de fapt a clădirilor/terenurilor neîngrijite au efectuat și în anul 2021 numeroase verificări pe raza municipiului, vizând respectarea Regulamentului privind stabilirea condiţiilor de majorare a impozitului pentru clădirile/terenurile neîngrijite și terenurile agricole nelucrate timp de doi ani consecutivi de pe raza municipiului Arad, aprobat prin HCLM 235/2017.
„Comisia pentru identificarea, evaluarea și stabilirea stării tehnice/de fapt a clădirilor/terenurilor neîngrijite înființată prin actul normativ mai sus amintit, a evaluat și somat din 2017 până în prezent, proprietarii a aproximativ 750 de clădiri degradate, de pe raza municipiului Arad. Un procentaj de 52% dintre clădiri au fost deja renovate, s-au început lucrările ori s-au inițiat demersuri pentru obținerea autorizației de construire.
În anul 2021, 38 de proprietari au primit înștiințări privind supraimpozitarea și aproape la fel de mulți, respectiv 37, au comunicat conformarea la somațiile anterioare, prin finalizarea sau începerea lucrărilor.
Dacă proiectul va continua în același ritm, peste 90% din imobilele neîngrijite vor finaliza procesul de reabilitare a fațadelor, fie ca urmare a unor proiecte realizate din proprie inițiativă de deținători, fie ca efect al somării ori supraimpozitării stabilite în baza HCLM 235/2017”, se arată într-un comunicat de presă al Poliţiei Locale.