Care sunt evenimentele pregătite de Citizenit pentru luna septembrie
O senzaţie nouă întâlnim acum dacă facem o plimbare pe strada Vasile Alecsandri unde a apărut un loc peste care este greu să mai treci cu privirea înainte. Trebuie să ridici ochii în sus şi acolo vezi o pată de culoare, un strop de viaţă prin artă. În locul pe lângă care treceai indiferent a avut loc o transformare şi un simplu perete a devenit un nou reper cultural al oraşului prin pictura murală semnată de artistul vizual Radu Pandele.
„Vara s-a terminat, dar evenimentele Citizenit nu se opresc odată cu ea. În luna septembrie, continuăm proiectul nostru Intervenții la Intersecții: artă, comunitate şi spaţii cu atelierul de artă urbană dedicat liceenilor ce va avea loc în perioada 5-7 septembrie în Parcul Mihai Eminescu. Cei zece elevi vor fi coordonați în cele trei zile de artista Wanda Hutira şi vor lăsa în urma lor o lucrare murală colectivă care să diversifice vizual locația aleasă.
Continuăm și proiecțiile KineDok în mai multe spații culturale arădene. În data de 8 septembrie, de la ora 20:30 am pregătit o proiecție marca Sahia Vintage în Grădina de Vară de la Cinema Arta și o discuţie în jurul cinematografiei româneşti cu regizorul arădean Titus Muntean. În cadrul evenimentului se vor proiecta trei scurtmetraje de arhivă realizate înainte de 1989 de către documentariștii Studioului Alexandru Sahia.
În a doua parte a lunii, pe 22 septembrie, mai facem o vizită în curtea Galeriilor Turnul de Apă cu documentarul românesc Acasă (2020, r. Radu Ciorniciuc) şi o discuţie despre grupuri marginalizate şi relația ONG-urilor cu statul cu Florin Bădiţă (Nistor), fondatorul Corupţia Ucide”, transmit reprezentanţii Citizenit.
De menionat că „Intervenții la Intersecții: artă, comunitate și spații” este un proiect Citizenit a cărui scop este dezvoltarea unei platforme interdisciplinare care să susțină implementarea și promovarea intervențiilor culturale și a modelelor de bune practici în valorificarea peisajului cultural.