Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Calculul complet al cheltuielilor cu maşina. Cât vei scoate lunar din buzunar

O mașină personală vine cu avantajul confortului și al deplasării rapide în afara orașului, dar și cu cheltuieli lunare care îți pot afecta bugetul.

Calculul complet al cheltuielilor cu maşina. Cât vei scoate lunar din buzunar
Comentează 0

Dacă te-ai hotărât să îți iei un autoturism, probabil te-ai interesat deja cât te costă vehiculul, taxele de înmatriculare, asigurarea și impozitele pe care trebuie să le plătești. Acestea sunt însă doar cheltuielile de început. Anual, un autoturism poate să îți scoată din buzunar și zeci de mii de lei, în funcție de marca pe care o conduci, reparațiile pe care trebuie să le faci sau incidentele neprevăzute care pot apărea. Iată cum îți poți calcula costurile pe care ți le aduce o mașină:

Incidentele neprevăzute, cele mai costisitoare

Pe lângă asigurarea obligatorie, puțini sunt șoferii care își fac și CASCO, invocând costurile ridicate ale acestei asigurări facultative. Însă niciun șofer nu este perfect protejat de incidentele din trafic, oricât de prudent ar conduce. Iar reparațiile chiar și pentru o tamponare ușoară pot fi atât de mari încât să fii nevoit să stai cu mașina în parcare luni de zile, până strângi toți banii de care ai nevoie. O soluție eficientă este să iei bani de aici și să îi returnezi luna următoare, fără să plătești dobânzi sau comisioane. Asta înseamnă că ai de dat înapoi exact suma pe care ai împrumutat-o, un ajutor real pentru oricine se regăsește într-o situație neprevăzută și costisitoare.

Citeste mai mult pe romaniatv.net


Scrie un comentariu

trimite