BACALAUREAT 2016. ULTIMA ZI DE FOC pentru elevii din clasa XII: proba la alegere
Elevii de clasa a XII mai au de trecut un hop înainte să devină absolvenți cu acte în regulă: proba materiei la alegere. SUBIECTE ŞI BAREME: biologie, chimie, economie, geografie, informatică, logică, psihologie. Accesul candidaţilor în centrele de examen la probele scrise se face în intervalul 7:30 - 8:30 pe baza unui act de identitate valid, cu fotografie.
BAC 2016 SUBIECTE ŞI BAREME: biologie, chimie, economie, geografie, informatică, logică, psihologie. Ultima probă scrisă din sesiunea curentă, proba la alegere a profilului şi specializării - E)d), este programată vineri, 8 iulie.
Ultima probă din cadrul examenului de Bacalaureat 2016, cea la alegere, are loc vineri, urmând ca rezultatele parţiale să fie afişate la data de 12 iulie, potrivit calendarului de examen publicat de Ministerul Educaţiei.
BAC 2016 SUBIECTE ŞI BAREME În funcţie de cele două criterii, candidaţii au putut opta pentru una dintre următoarele discipline: Biologie, Chimie, Fizică, Economie, Filosofie, Geografie, Informatică, Logică şi argumentare, Sociologie şi Psihologie.
Pentru susţinerea probelor scrise, în cele 473 de centre de examen organizate în acest sens, s-au înscris peste 137.300 de candidaţi din toate promoţiile.
Afişarea primelor rezultate este prevăzută pentru data de 12 iulie (până la ora 16.00). În aceeaşi zi, vor putea fi depuse contestaţiile, în intervalul orar 16:00-20:00. Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 16 iulie.
Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de trei ore, calculat din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fotocopiate pentru fiecare candidat. În acest sens, candidaţii folosesc numai cerneală sau pastă de culoare albastră, iar pentru executarea schemelor şi a desenelor vor utiliza numai creion negru.
Pentru probele scrise la Matematică şi Geografie, candidaţii pot apela doar la instrumente de desen. La probele scrise mijloacele de calcul sunt interzise iar hârtia folosită este doar cea distribuită de asistenţi.
Reamintim faptul că pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiţii, cumulativ:
- susţinerea tuturor probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale;
- susţinerea tuturor probele scrise şi nota 5 la fiecare dintre acestea;
- obţinerea mediei 6 cel puţin, la probele scrise.
Absolvenţii care au promovat toate clasele liceale cu medii generale de minimum 9,50, iar la examenul de bacalaureat au obţinut media 10 primesc diplomă de merit.
Citeste mai mult pe realitatea.net