Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Autoturism fără șofer, bântuind pe străzile Aradului

Autoturism fără șofer, bântuind pe străzile Aradului
Comentează 19

P(r)oza zilei: Autoturism fără șofer, bântuind pe străzile Aradului

Ca la aproape fiecare sfârșit de săptămână și în noaptea de Sâmbătă spre Duminică Poliția Rutieră împreună cu RAR (Registrul Auto Român) a făcut în centrul orașului o razie de depistare a conducătorilor auto ce conduc sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive (droguri, pe românește spus).

De astă dată însă brigada complexă de control rutier a fost însoțită și de jurnaliști de la principalele site-uri și bloguri arădene.

(A lipsit doar arhicunoscutul condeier Bacil de pe Mureș, țintuit de câteva luni pe tronul WC-ului de o diaree verbală, rezistentă la orice fel de argument rațional, pardon, pastilă de imodium ori furazolidon! Din nefericire am primit în ultimul moment, ”pe surse”, trista veste că până la urmă tronul s-a prăbușit sub presiunea condeierului supraponderal, așa că acum Bacilul se scaldă în ... elementul drag lui !!!).

Acțiunea cu Poliția Rutieră s-a desfășurat după o rutină devenită deja obișnuință, până în momentul fatal, în care orologiul din Turnul Primăriei a bătut solemn miezul nopții și imediat apoi din turn a început să se audă persuasiv cântecul ”Duminica întunecată”, melodie compusă în anii 1930 de către pianistul maghiar Rezso Sereș și care a declanșat atunci o avalanșă de sinucideri în întreaga lume, (normal, inclusiv compozitorul s-a spânzurat în cele din urmă!), încât ”melodia blestemată” a fost interzisă ulterior până și de către megatolerantul BBC!

Ei bine, în momentul în care se stingeau și ultimele acorduri subliminale ale cântecului, ivit parcă de nicăieri, pe B-dul Revoluției și-a făcut apariția un autoturism SEAT, cu numere nemțești, ceva mai greu de reținut pentru noi, latinii, dar care se terminau cu ... von KLEIST.

La semnalele agentei de circulație autovehicul a tras pe partea dreaptă și a oprit exact în fața lanțurilor ornamentale din dreptul Primăriei, numai că în momentul în care tânăra agentă de la Rutieră s-a apropiat de portiera autoturismului, geamul s-a lăsat încet în jos și fata a constatat cu surprindere că la volan nu se afla nimeni.

Imediat însă, o voce sintetică, venită de la bordul SEAT-ului, a limpezit misterul, explicând asistenței că este vorba despre un autoturism fără șofer, o mașină condusă de AI (Inteligența Artificială), pornită de la Berlin într-un tur al fostelor provincii ale Imperiului Austro-Ungar.

Auzind acestea întreaga brigadă compexă de control rutier, (plus jurnaliștii & bloggerii acreditați), a izbucnit în râs la unison, că doar nu se punea problema să pui Inteligența Artificială să sufle în fiolă !!!

Numai că, după ce vehiculul fără șofer s-a pierdut în întunericul nopții, un jurnalist din echipă, suferind de tulburare bipolară, desigur, s-a pus să verifice numărul mașinii (BHW von KLEIST) pe internet și nu mică i-a fost tristețea când a citit într-un articol, cum că acest autoturism a plonjat intenționat în urmă cu 10 ani de pe Podul Traian (construit pe vremea Imperiului Chezaro-Crăiesc) în apele tulburi ale Mureșului.

Și Poliția Rutieră a găsit atunci în casetofonul recuperat de la bordul mașinii inmormântate în mâlul de pe fundul Mureșului o înregistrare în care o voce sintetică  preciza că perechea sinucigașă, aflată pe scaunele din față în autoturism,  își asuma producerea accidentului!

 

P(r)ozeur: Vasile de Zărand

 

P.S. Observ cu ușurare că Bacil de pe Mureș, condeierul ghinionist care s-a prăbușit cu tronul WC-ului cu tot în ... elementul lui și-l credeam înecat în el, a scos vesel capul de Asmodeu desfrânat într-o altă povestire de-ale mele: https://uzpr.ro/13/08/2024/proza-zilei-valva-lacului-ghioroc/

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite