„Antreprenoriatul feminin, de la idee la succes”, la UVVG *25% dintre firmele romanești sunt deținute de femei
„Antreprenoriatul feminin, de la idee la succes” a fost tema workshop-ului organizat de Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” din Arad. Evenimentul, devenit deja tradiție în cadrul UVVG, este un simbol al prețuirii FEMEII, cea care dă viață, care știe să fie empatică, să iubească și să se dăruiască familiei necondiționat, dar care, în același timp poate fi un om de succes, un lider în peisajul antreprenorial românesc și nu numai.
Facultatea de Științe Economice, Informatică și Inginerie a UVVG a fost de această dată organizator al întâlnirii între femei cu afaceri de succes și studenți. Scopul este acela de a-i familiariza pe tineri cu mediul antreprenorial, pentru a le da o idee a ceea ce înseamnă afacere și de a-i ajuta să învețe din experiența unor oameni care au reușit; de această dată, femei care au reușit.
„Gestionarea unei afaceri poate să plece de la un hobby și poate să ofere beneficii. Cu toate acestea, numeroasele roluri pe care le au femeile pot să le facă pe acestea să renunțe la propriile idei. Altele însă, mai ambițioase, cu muncă și educație continuă, reușesc să pună pe picioare o afacere, să aibă succes, susținând economia națională. Așa se face că statistic vorbind, 25% din firmele active din România sunt susținute exclusiv de femei,” a afirmat conf. univ. dr. Luminița Păiușan.
Invitatele, Florina Babău, reprezentantă Ascent Group, respectiv ec. Simona Pintean și Mihaela Dorotovics sunt trei femei care au demonstrat că poți fi și femeie și lider. În cadrul întâlnirii s-a vorbit despre EA, femeia, sub toate aspectele, de-a lungul istoriei, de la femeia fără drepturi, până la femeia modernă, în contextul schimbărilor sociale și inevitabil, în cel al evoluției tehnologice la care suntem martori cu toții.
„Femeia este miracolul care dă viață, este forță și dragoste. Este cea care poate înlocui pe oricine, dar care nu poate fi înlocuită. Este mamă, iubită, fiică, om care se ocupă de administrarea căminului său, este cea pe umărul căreia plâng și râd toți ai casei, este cea care mobilizează și aduce armonie, cea care muncește, care și-a câștigat de-a lungul istoriei un binemeritat loc în societate și care a demonstrat și demonstrează în continuare că POATE. Poate să facă tot ce își dorește. Să fie om de afaceri de succes, să fie lider, să fie EA. Evenimentul de astăzi este organizat în semn al recunoașterii și prețuirii eforturilor depuse zilnic de fiecare femeie în parte, fiecare fiind unică”, a conchis prof. univ. dr. habil. Coralia Adina Cotoraci, rector al Universității de Vest „Vasile Goldiș” din Arad.