Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

A murit cunoscutul om de fotbal Jackie Ionescu, unul dintre foștii antrenori ai UTA-ei / UPDATE: UTA deplânge moartea fostului său antrenor

Cunoscut om de fotbal Jackie Ionescu a încetat din viață la 88 de ani. De-a lungul carierei, acesta s-a aflat la conducerea tehnică a Bătrânei Doamne în două mandate.

A murit  cunoscutul om de fotbal Jackie Ionescu, unul dintre foștii antrenori ai UTA-ei / UPDATE: UTA deplânge moartea fostului său antrenor
Comentează 0

Update 1 UTA deplânge moartea fostului său antrenor

Bătrâna Doamnă deplânge moartea fostului său antrenor.

„Veste tristă pentru familia roș-albă, a plecat dintre noi Ion V. Ionescu, antrenor în mai multe rânduri al Bătrânei Doamne.

”Jackie” Ionescu a venit prima dată la Arad în sezonul 1971-1972 ca secund al lui Coco Dumitrescu și a trăit acea fantastică aventură în Cupa UEFA, când UTA a atins primăvara europeană. A revenit ca antrenor principal în 1977-1978, debutându-l, printre alții, pe Marcel Coraș. A fost înlocuit cu puțin timp înainte de acel fatidic meci cu Gloria Buzău, care a dus la prima retrogradare a echipei arădene de pe prima scenă. Ultima legătură s-a petrecut în campionatul 1995-1996, pe când UTA juca în liga secundă.

Ca jucător a bifat bornele Poli Timișoara, Progresul Sibiu, Sportul Studențesc și Dinamo Obor. A stat pe băncile tehnice ale echipelor Poli Timișoara (a câștigat Cupa României în 1980), CFR Timișoara, Jiul Petroșani, CSM Reșița, Aurul Brad, Corvinul Hunedoara, Sportul Studențesc și Progresul București.

A scris mai multe cărți despre fotbal și a fost un editorialist de excepție.

Odihnească-se în pace!”, este mesajul postat pe Facebook de reprezentanții UTA-ei.


Federația Română de Fotbal regretă dispariția, la vârsta de 88 de ani, a fostului antrenor Ion V. Ionescu.

„Cel cunoscut ca „Jackie” Ionescu a evoluat în cariera de jucător la Poli Timișoara, Progresul Sibiu, Sportul Studențesc și Victoria București.

Ca antrenor, a pregătit mai multe echipe importante: Poli Timișoara, Jiul Petroșani, CFR Timișoara, UTA, CSM Reșița, Aurul Brad, Corvinul Hunedoara, Sportul Studențesc, Progresul București.

A fost câștigător al Cupei României cu Poli Timișoara în 1980, învingând-o pe Steaua, 2-1. Acesta e ultimul trofeu cucerit de timișoreni. Fostul antrenor a publicat de-a lungul carierei sale și 5 cărți.

Înmormântarea lui Ion V. Ionescu va avea loc miercuri, pe 3 iulie, de la ora 15:00, la cimitirul din Calea Șagului.

Condoleanțe familiei și celor apropiați. Dumnezeu să îl odihnească în pace!”, scre frf.ro, site-ul Federației Române de Fotbal. 

Sursa foto: frf.ro.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite