A fost ediţia cu numărul 31 a Zilelor Academice Arădene sub egida Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” din Arad
„Zilele Academice Arădene” ajunse la cea de-a XXXI-a ediţie, care marchează 31 de ani de existenţă, sunt un fericit moment de bilanţ ştiinţific şi cultural, prin care se confirmă statutul Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” din Arad de promotoare a calităţii academice în educaţie şi cercetare ştiinţifică.
După ce pe parcursul lunii mai, toate facultăţile din structura UVVG au organizat o serie de webinarii cu invitaţi de marcă din ţară şi străinătate, cu o tematică diversificată, de real interes, ziua de astăzi, 27 mai a fost rezervată unor manifestări de suflet. Alături de familia academică şi conducerea Senatului Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” din Arad şi a dnei rector prof. univ. dr. Coralia Adina Cotoraci au fost prezenţi profesori, studenţi, masteranzi, reprezentanţi ai administraţiei locale, ai Arhiepiscopiei Aradului, în frunte cu Înaltpreasfinţitul Părinte dr. Timotei Seviciu, antreprenori şi oameni de cultură.
Acţiunile au demarat cu un serviciu religios şi depunere de coroane la Monumentul Corifeului Marii Uniri – Vasile Goldiş, părintele spiritual al Universităţii. A urmat sfinţirea busturilor regretatului rector-fondator prof. univ. dr. Aurel Ardelean la sediul Rectoratului şi a bustului lui Vasile Goldiş la Muzeul Memorial Universitar care-i poartă numele. Sesiunea plenară dedicată Zilelor Academice Arădene a fost un bun prilej pentru oficialităţile locale şi invitaţii din ţară şi străinătate de a transmite mesaje (onsite şi online) de mulţumire pentru buna colaborare cu Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” din Arad. Tot cu acest prilej au fost lansate trei cărţi: „Universitatea de Vest Vasile Goldiş din Arad – reflecţii la 30 de ani de istorie instituţională” (coordonator prof. dr. Marţian Iovan, prezentată de conf. univ. dr. Speranţa Milancovici); „Coordonate ale activităţii şi operei Profesorului Aurel Ardelean” (coordonator prof. dr. Marţian Iovan, prezentată de prof. univ. dr. Marius Grec); „O istorie a ortopediei şi traumatologiei din Arad 1947-2020” (autori dr. Mircea Faur şi prof. Dan Demşa, prezentată de prof. univ. dr. Dorin Lazăr). Ziua s-a încheiat cu un concert coral simfonic-eveniment la Sala Palatului Cultural.
„Împlinirea a 31 de ani de istorie instituţională a Universităţii de Vest «Vasile Goldiş» din Arad, sărbătorită prin a 31-a ediţie a «Zilelor Academice Arădene», constituie pentru comunitatea noastră academică un omagiu adus tuturor celor care au contribuit la dezvoltarea prestigiului acestei Universităţi. De-a lungul istoriei, prin eforturile constante ale comunităţii academice, în special ale regretatului Preşedinte, Rector Fondator, prof. univ. dr. Aurel Ardelean, și ale membrilor fondatori, UVVG Arad a contribuit la realizarea incluziunii sociale, la formarea de competenţe ale studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor, care să le permită integrarea socio-profesională activă şi dezvoltarea personală în conformitate cu valorile şi principiile Uniunii Europene, în ceea ce priveşte respectarea demnităţii umane, libertăţii, dreptăţii, egalităţii de şanse, nondiscriminării, democraţiei, păcii şi drepturilor omului. Ne propunem să rămânem un reper în comunitatea locală şi să continuăm procesul de internaţionalizare al Universităţii” - a spus prof. univ. dr. Coralia Adina Cotoraci, rectorul Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” din Arad.