Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Una albă, una neagră: UTA - U Craiova 1948 2-1, iar Bătrâna Doamnă urcă pe locul 6 (FOTO)

După două reprize diferite, UTA câştigă cu 2-1 confruntarea cu U Craiova 1948 şi urcă pe locul 6 în Superliga, cu 10 puncte. De remarcat că până acum, Bătrâna Doamnă îşi câştigă meciurile de acasă şi că are în sfârşit un vârf de atac.

Una albă, una neagră: UTA - U Craiova 1948 2-1, iar Bătrâna Doamnă urcă pe locul 6 (FOTO)
Comentează 0

Bătrâna Doamnă începe mai bine partida şi începe să controleze jocul încă din primele minute. În minutul 4, Postolachi reia cu capul peste poartă după o centrare din corner. Golul din minutul 9, apărut în urma colaborării celor doi jucători de bandă, Jobelo şi Otele, vine în mod natural. Jobelo atacă pe stânga, a o acțiune personală pe stânga, centrează în careu, iar Otele înscrie frumos cu capul. UTA continuă să aibă un joc consistent, deşi uneori pare că renunţă la ofensiva din primele minute. Gazdele controlează însă jocul şi o împiedică pe FC U să construiască. Craiova are însă o ocazie în minutul 16. Huyghebaert poartă un contraatac pe stânga, îi trimite lui Baeten care îl ocoleşte pe Isac și trage din careu, dar balonul trece pe lângă poartă. UTA putea majora diferenţa de pe tabelă în minutul 37, când Otele centrează pentru Jobello, Duarte intervine dar șutează în Negru, iar portarul oltenilor reţine de pe linia porții. Vine însă minutul 45, când Postolachi dovedeşte că este atacantul pe care UTA îl căuta de la revenirea în Liga I. Cascini câştigă în faţa lui Duarte şi îi pasează tânărului vârf, care face 2-0, după un şut sănătos la colţul scurt.

UTA cedează terenul, dar reuşeşte să câştige

În repriza secundă, jocul UTA-ei se schimbă, iar craiovenii preiau conducerea jocului. În minutul 49 au prima ocazie serioasă. Asamoah îi pasează lui Gabi Iancu, trage puternic din afara careului. Din fericire mingea trece pe lângă poarta lui Balauru. Trei minute mai târziu, oaspeţii au din nou ocazia să înscrie. Bahassa face un un-doi cu Compagno, trage în blocaj, balonul ajunge la Gabi Iancu, dar acesta nu nimereşte cadrul porţii. UTA are la rândul său o ocazie în minutul 55, prin Cascini care trage pe jos de la margine careului, dar portarul Popa prinde. Craiova reduce din handicap în minutul 59, prin Gabi Iancu, care marchează din voleu dintr-o poziţie destul de dificilă. Asamoah ratează egalarea în minutul 61, când trage din afara careului, însă din fericire pentru noi, balonul trece pe lângă poarta lui Balauru. Gabi Iancu mai are o ocazie bună să înscrie în minutul 72, după care este schimbat, iar UTA reuşeşte să păstreze rezultatul, deşi Craiova are o nouă ocazie în minutul 90+2, când Balauru intervine foarte bine respingând de la vinclu o lovitură de cap a lui Compagno, care un minut mai târziu cere, nejustificat, şi o lovitură de la 11 metri, însă centralul dictează fault în atac.

Echipele trimise pe teren

În cele ce urmează vă prezentăm echipele trimise pe teren de cei doi antrenori, Ilie Poenaru, respectiv Marius Croitoru.

UTA: Balauru-Vukcevic, A. Chindriș, Benga, Hoxhallari (Dobrescu); Isac (Şteau), Cascini; Otele (Erico), Ubbink (Matei)+, Jobello; Postolachi (Ademi). Rezerve: Mociu – Maxim, Erico, Dobrescu, Șteau, Ademi, Stahl, Negoescu.

FC U Craiova 1948: R. Popa-Negru (Bălan), Duarte, Papadopulos, Huyghebaert; Asamoah, Achim (Marquet); Baeten (Sidibe), Iancu (Chițu), Van Durmen (Bahassa); Compagno. Rezerve: Gurau, Paramatti, Grigore, Albu, Marquet, Chițu, Sidibe, Bahassa, Bălan.

Partida a fost condusă la centru de Cătălin Popa, ajutat de Florin Neacșu și Romică Bîrdeș (la cele două tușe), arbitru de rezervă fiind Szabolcs Kovacs. În camera VAR s-au aflat Florin Andrei și Alexandru Vodă, iar observatori au fost Zoltan Szekely (FRF) și Marian Ivan (LPF).

Foto: Lucian Ciobanu

Galerie foto (75)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite