Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Informare METEO: Ploi, vânt puternic și ninsori. Ce zone sunt vizate

Administrația Națională de Meteorologie a emis o informare meteo de ploi, ninsori și vânt puternic, cu începere de vineri, ora 13.00.

Informare METEO: Ploi, vânt puternic și ninsori. Ce zone sunt vizate
Comentează 0

În intervalul menționat 10 martie, ora 13 - 12 martie, ora 22, în sudul, estul și centrul țării temporar va ploua și se vor cumula cantități de apă de 15...20 l/mp și izolat, mai ales în zona montană, 25...30 l/mp.

La munte, la început vor fi precipitații mixte, iar începând de sâmbătă (11 martie) vor predomina ninsorile, se va depune strat nou de zăpadă, iar vântul va avea intensificări mai ales pe creste, cu rafale de peste 60...70 km/h, spulberând zăpada.
Intensificări temporare ale vântului vor fi și în regiunile estice și sud-estice, cu viteze de 50...55 km/h, iar în estul Transilvaniei, precum și în vestul și nordul Moldovei, duminică (12 martie) vor fi precipitații mixte.

Prognoza de weekend

Sâmbătă, valorile termice se vor menține apropiate de normele perioadei, cu maxime, în general, între 5-6 în depresiuni şi în nordul Moldovei și 12 grade la Drobeta Turnu Severin. Cerul va avea înnorări accentuate, cu ceva şanse de soare doar în vestul și nord-vestul țării. Vor fi precipitații pe arii extinse în sud-vest și nord-est, local în sud-est și izolat în rest. La munte vor predomina ninsorile, iar în estul Transilvaniei și în nordul și dealurile Moldovei, vor fi precipitații mixte.

În Oltenia și Moldova se mai pot acumula 10...15 l/mp. Vântul va avea intensificări în toate regiunile, in special in vest.

În capitală, cerul se va menține noros și, mai ales în primele ore ale zilei, vor mai fi condiții să plouă slab. 5-6 grade dimineaţa si 11-12 la amiaza.

Duminică înnorările vor persista si local va mai ploua în sudul, estul și parțial în centrul țării. În estul Transilvaniei și in zona deluroasă din nordul Moldovei, vor fi precipitații mixte iar la munte vor predomina ninsorile. In restul ţării, înnorările vor fi temporare. Vântul va avea unele intensificări în est, la munte și izolat în rest. Temperaturile maxime se vor încadra între 4 - 5 grade in estul Transilvaniei si in nordul Moldovei și 11 grade in vestul Olteniei, la Drobeta Turnu Severin.

În Bucureşti, cerul va fi înnorat și temporar vor mai fi condiții să plouă slab. 2...4 grade dimineaţa şi în jur de 10 grade la amiaza.

Sursa realitatea.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite