Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Ultimul examen pentru FCC ICIM Arad. Dar şi cât de greu este!

Ultimul examen pentru FCC ICIM Arad. Dar şi cât de greu este!
Comentează 0

După cel start de coşmar în actuala stagiune a Ligii Naţionale, start pricinuit de diverse shestiuni directe sau indirecte, FCC ICIM Arad a început urcuşul. Unul greu, dar încununat de succes. Situaţie în care, cu o etapă înainte de finalul primei părţi a sezonului, formaţia lui Bogdan Bulj este aproape de calificarea în grupa 1-5. 

Condiţii clare
Pentru asta are nevoie de victorie mâine, de la ora 18,30, în Polivalent cu Sirius Tg. Mureş şi ca Universitatea Cluj să piardă (cum par a fi calculele hârtiei) cu liderul autoritar şi neînvins, campioana en-titre Sepsi Sf. Gheorghe. Un Sepsi cu o linie de clasament imaculată, şi cu o prestaţie remaracabilă, nu mai târziu de acum o săptămână victorie fără probleme cu a doua clasată, CSM Satu Mare. În timp ce Clujul (cu antrenorul Naţionalei la cârmă, Dragan Petricevic!) se chinuie să prindă locul 5.

Oboseala - o problemă greu de gestionat
Pentru arădence deşi la prima vedere pare a fi un meci la îndemână, nu va fi deloc simplu. Pentru că în ultima săptămână FCC ICIM a jucat 4 meciuri, între care şi deplasarea din Germania. Oboseala acumulată poate fi un factor de risc, dar mizăm pe ambiţia fetelor conduse din teren de Hadzovic şi Poole în drumul lor spre o poziţie greu de anticipat la un moment dat.

Loc de speculaţii
Apoi vine speculaţiile indirecte. La meciul de la Arad, 2 din cei 3 arbitri sunt din...ia ghiciţi? Da, aţi ghicit, Cluj!!! Nu ne îndoim nici un moment de corectitudinea şi integritatea celor doi, însă ce se va întâmpla dacă cei 2 (puşi într-o situaţie ingrată) vor greşi o dată, de 2 ori, de 3 ori, în defavoarea Aradului? Pentru că omul e supus greşelilor..Şi atunci să vezi tevatură. E greu de înţeles ce a gândit cel (sau cei) ce a făcut delegările cu câtă lejeritate a ales brigăzile. Dar, repet, nu ne gândim la lucruri necurate, ci că e loc lăsat pentru speculaţii.

Un singur gând
Lăsând la o parte orice gânduri negre, ne concentrăm asupra a ceea ce au de făcut fetele Aradului. Să fac un efort în olus, să depăşească oboseala, problemele de sănătate, să joace ce ştiu ele mai bine şi să ducă FCC ICIM în coasta primelor clasate. Iar de acolo multe sunt posibile...

P.S.: Şi să nu omitem încă o chestie esenţială: O fi Sirius pe locul 9, cu o simgură victorie, dar e o grupare ce pune probleme, în tur Aradul impunându-se cu 63-59. Aşa că, mare atenţie!

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite