Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Trump sfidează China. Reacţia imediată a regimului de la Beijing

Donald Trump a avut o discuție prin telefon cu președintele Taiwanului, inițiativă fără precedent din 1979, an în care SUA a adoptat politica unei singure Chine, și există riscul ca inițiativa lui Trump să irite regimul de la Beijing. China a anunţat sâmbătă dimineaţă lansarea unui protest diplomatic, după ce republicanul Donald Trump a purtat o convorbire cu preşedinta taiwaneză Tsai Ing-wen.

Trump sfidează China. Reacţia imediată a regimului de la Beijing
Comentează 0

Președintele ales al Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, și președintele Taiwanului, Tsai Ing-wen, au purtat vineri o convorbire telefonică, a anunțat echipa lui Trump, citată de agenția France Presse.

Este vorba despre o inițiativă fără precedent din 1979, an în care președintele de atunci al SUA, Jimmy Carter, a adoptat politica unei singure Chine, și există riscul ca inițiativa lui Trump să irite regimul de la Beijing.

"În timpul discuției, cei doi lideri au luat notă de stadiul relațiilor strânse din domeniul economic, politic și de securitate dintre Statele Unite și Taiwan", se arată în comunicatul remis de echipa celui de-al 45-la președinte american.

Un oficial din cadrul reprezentanței taiwaneze la Washington a evitat să confirme, potrivit Agerpres, că discuția a avut loc, dar a apreciat că un astfel de demers ar fi unul "istoric", primul de la momentul când America a tăiat legăturile diplomatice cu Taiwanul.

Reacţia Chinei

Convorbirea telefonică dintre lidera taiwaneză Tsai Ing-wen şi preşedintele american ales al SUA Donald Trump este 'o manveră a Taiwanului' care nu va submina consensul internaţional privind 'o singură Chină', a afirmat sâmbătă ministrul de externe chinez, Wang Yi, relatează AFP, potrivit agerpres.ro.

Citeste mai mult pe realitatea.net


Scrie un comentariu

trimite