Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Trei arădeni la Adunarea Generală a UZPR

Trei arădeni la Adunarea Generală a UZPR
Comentează 0

     Într-un amfiteatru al Academiei de Științe Economice București a avut loc, duminica 24 martie, Adunarea Generală a Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România.

          Filiala Arad a fost reprezentată de jurnaliștii Vasile Filip (președinte), Lavinia Betea și Virgiliu Jireghie.

          În deschiderea  Adunării a fost prezentat Raportul pe anul 2018 de către Doru Dinu Glăvan, președintele  Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România. După care a invitat câțiva șefi de filiale să vorbească despre activitățile lor.

           Vasile Filip a arătat, în cuvântul său, că membri filialei ”Ioan Slavici” Arad se află în două sărbători. ”În primul rând – a arătat acesta – ca toți dintre dv, marcăm cum se cuvine centenarul Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România. Mai ales că aceasta a luat ființă la puțină vreme după înfăptuirea crucialului act istoric – Marea Unire de la 1 Decembrie 1918 – la care și-au adus contribuția iluștri cărturari arădeni, printre care și ziariști. De asemenea sărbătorim împlinirea unui sfert de secol de la înființarea filialei arădene a UZPR. Se întâmpla în anul 1994. Primul președinte a fost ales publicistul Emil Șimăndan iar filiala funcționa pe structura și susținerea finaciară a cotidianului Adevărul, una dintre cele mai puternice publicatii din țară la acea vreme.  Astăzi, filiala noastră are peste 30 de membri și din primăvara anului trecut am început o revigorare a activității acesteia. Pentru început aveam nevoie de un spațiu și l-am obținut în urma unui protocol semnat cu directorul Bibliotecii Județene ”A.D. Xenopol”, dr. Doru Sinaci, care este și membru al filialei noastre. Acum dispunem de un spațiu ospitalier în care ne putem desfășura activitățile, loc în care l-am primit și pe președintele UZPR, Doru Dinu Glăvan, când a venit la Arad să ne cunoască. Tot în baza unui protocol cu Biblioteca, vom participa la editarea unei reviste, cu apariție trimestrială, la care sunt invitați să scrie toți membrii noștri. Până la Paști sperăm să ieșim pe piață cu o carte ce va fi dedicată celor două evenimente arătate la început. Pe lângă un istoric, lucrarea va cuprinde un capitol în care vor fi prezentați toți membri noștri, un capitol despre UZPR, un capitol despre presa arădeană azi (redacții și ziariști) etc. Aș încheia spunând doar că și prin tot ceea ce fac filialele din țară se împlinește imaginea Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România.” – a concluzionat Vasile Filip.

          Adunarea Generala a continuat cu prezentarea Proiectului de activităţi pentru anul 2019, prezentarea Raportului financiar,  pe anul 2018, prezentarea Raportului Comisiei de cenzori  pe 2018.

          După pauză s-a continuat cu punctele care au generat cele mai aprinse discuții: prezentarea  Raportului  Comisiei de Atestare Profesională, prezentarea Raportului Juriului de Onoare, Disciplină și Arbitraj și, mai ales,  prezentarea Statutului UZPR, în forma revizuită.

 

Foto: V. Jireghie

 

 

Galerie foto (3)


Scrie un comentariu

trimite