Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Tot mai multe maşini iau foc în mers; vezi care este motivul

Tot mai multe mașini iau foc în trafic. Din fericire, incendiile auto rar se soldează cu rănirea pasagerilor, însă de cele mai multe ori pagubele sunt însemnate. Principala cauză a incendiilor este scurtcircuitul, însă acesta poate fi produs nu doar de defecțiuni ale mașinii, ci și de modificările neautorizate aduse de proprietari, scrie digi24.ro.

Tot mai multe maşini iau foc în mers; vezi care este motivul
Comentează 0

„În funcție de poziția de unde se inițiază incendiul și de materialele combustibile care sunt în mașină poate să dureze de la zeci de secunde, la câteva minute. Oricum un vehicul, odată aprins, arde foarte violent.

Pe lângă defecțiunile tehnice, o altă cauză a izbucnirii unui incendiu auto sunt modificările aduse de proprietarii mașiniilor. Acestea pot suprasolicita întregul sistem electric”, susţine Sorin Caba, șeful ISU Bihor:

„O instalație audio, de puteri mari, instalate și legate fără să fie consultat un specialist, apoi stații de emisie-recepție și vedem blocuri de lumini care creează un consum în plus”, a ţinut să precizeze Ioan Baș, expert tehnic judiciar în procese pirogene și incendii.

Intraţi AICI pentru detalii.

Fotografia are rol ilustrativ

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite