Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Suporterii UTA-ei sunt împărţiţi. Dar Ionuţ Popa promite lucruri mari. "Suporterii, sunt datori să susțină echipa în orice condiții, iar eu să-mi fac treaba la care m-am înhămat într-un moment greu"

Suporterii UTA-ei sunt împărţiţi. Dar Ionuţ Popa promite lucruri mari.
Comentează 0

Primii care au reacţionat la vestea că Ionuţ Popa a fost numit director tehnic la UTA au fost, evident, suporterii. Împărţiţi în 2 tabere. Apoi a venit şi replica experimentatului antrenor dar şi a conducerii echipei arădene. 

Conform sport arad.ro, Ionuţ Popa promite o întâlnire faţă în faţă cu aceia care îi contest revenirea la Arad. „De la bun început, le repet celor cărora nu mă cunosc că privesc fiecare echipă pe care o întâlnesc din postura antrenorului ca pe un dușman, nu un simplu adversar. Pornind de aici, poate am mai exagerat cu declarațiile, dar nu-mi amintesc să-i fi jignit pe suporterii UTA-ei. Am înțeles și am citit  și eu că unii dintre ei nu mă suportă, nu mă vor nici în ruptul capului la UTA, dar eu sunt dispus să am o discuție lămuritoare cu ei. Oricum, această atitudine a lor mă ambiționează și mai mult, la fel cum îmi dau putere și multele mesaje de încurajare pe care le tot primesc de ieri încoace de la alți suporteri ai echipei. Eu cred că ei, suporterii, sunt datori să susțină echipa în orice condiții, iar eu să-mi fac treaba la care m-am înhămat într-un moment greu. Venind acum la echipă, cred că am dovedit că îmi pasă de acest club, la care de altfel am debutat ca antrenor principal în anul 1993, într-un meci cu Petrolul. 

Plec de la zero cu toți jucătorii, voi vedea unde sunt din punct de vedere fizic. Cred și sper că stau bine după pregătirea din această iarnă, dar trebuie să fiu sigur de acest lucru, înainte de a ne apuca să lucrăm și pe partea tactică. Încă trei-patru săptămâni rezultatele vor fi mai mult întâmplătoare, dar sper că după o lună, o lună și jumătate, rezultatele muncii împreună se vor vedea și în clasament. În acest moment, situația nu e deloc roză. S-a pierdut un prim meci în acest an, urmează alte partide foarte grele, iar lotul nu e foarte complet. În acest sens, mi-aș mai dori cel puțin doi fotbaliști, un fundaș central și un mijlocaș de bandă. Din punctul meu de vedere, mai avem nevoie de aproximativ 20 de puncte ca să stăm liniștiți în privința obiectivului, rămânerea în Liga 2-a. Nu e deloc simplu, iar situația se aseamănă cu cea din 2009, după plecarea lui Ionuț Chirilă și a multor jucători cu experiență", spune Ionuţ Popa.

Cât despre reacţia conducerii, prin vocea lui Alexandru Meszar, părintele proiectului demarat în 2013: "Decizia e luată la rece după ce s-a analizat foarte bine acest lucru, dar și alte variante. Am avut consultări inclusiv cu liderii Supoprter Club UTA, cum de altfel, am făcut și până în prezent. Punctul lor de vedere a fost împotriva venirii domnului Ionuț Popa la club. Subliniez acest lucru, deoarece acum sunt voci care îi contestă chiar și pe liderii SCU pentru această decizie. SCU are un rol consultativ la club privind deciziile de ordin sportiv,  doar în decizii privind identitatea clubului are un rol decisiv. Interesul clubului și prestația echipei este mult, mult mai importantă decât confortul lui Alexandru Meszar. Decât să fiu susținut și aplaudat, iar echipa să aibă în continuare rezultate proaste, prefer să fiu contestat pentru o decizie asemănătoare. Este o hotărâre strict profesională pe care și-o asumă conducerea clubului, cum, de altfel, am făcut-o cu toate deciziile pe parcursul anilor, inclusiv acelea ce s-au dovedit în timp că au fost greșite. Sunt sigur că prin această decizie am câștigat plus valoare în plan sportiv, atât pentru echipă, cât și pentru stafful tehnic", se arată pe sportarad.ro

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite