Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

,,Săptămâna legumelor și fructelor donate”, la Liceul Tehnologic ,,Iuliu Moldovan” Arad

Campania socială „Săptămâna legumelor şi fructelor donate” se desfășoară în unităţile de învăţământ din întreaga ţară în săptămâna 25-29 noiembrie 2019. Activitatea face parte din cadrul Strategiei Naţionale de Acţiune Comunitară (SNAC) şi este iniţiată de către Ministerul Educaţiei şi Cercetării.

,,Săptămâna legumelor și fructelor donate”, la Liceul Tehnologic ,,Iuliu Moldovan” Arad
Comentează 0

În acest an școlar, Liceul Tehnologic ,,Iuliu Moldovan” Arad este înscris în programul SNAC, iar pe tot parcursul acestuia se vor desfășura acțiuni caritabile și de voluntariat. Implicarea în activităţile de voluntariat dezvoltă celor implicaţi abilităţi şi competenţe sociale, cum ar fi spiritul civic, solidaritatea şi toleranţa, încrederea în sine şi în ceilalţi. Voluntariatul transformă elevul într-o persoană conştientă de aspectele lumii în care trăieşte, de nevoile semenilor săi, de puterea de care dispune în mod natural, necondiționat, și anume aceea de a schimba ceva în lumea asta mare pornind de la mica sa lume – comunitatea locală.

În acest sens, elevii clasei a IX-a A au demarat o campanie de colectare a legumelor și fructelor la nivel de școală. Au fost adunate cantități generoase, acestea fiind donate în cursul zilei de azi, persoanelor aflate în dificultate de la Cantina socială ,,Sfântul Ierarh Nicolae” din Arad. Elevii au fost însoțiți de prof. Codruța Vasiescu, prof. dr. ing. Florinel Boja, prof. Oana Olariu, prof. Cosmin Julan, prof. Lorena Maxim, secretar Alina Hojda și prof. Călin Bradea.

Obiectivele activității: conștientizarea  rolului voluntarului în viața comunității; responsabilizarea elevilor voluntari prin implicarea în acțiuni de voluntariat care au ca scop cultivarea valorilor de solidaritate, generozitate  și dăruire; promovarea unei atitudini pozitive față de sine și semeni; familiarizarea cu unele activități formative în context nonformal.

„Mulțumim tuturor donatorilor noștri – elevi și părinți, care au oferit un strop de bucurie unor persoane aflate în situaţii dificile”, precizează prof. Codruța Vasiescu - coordonator SNAC pe școală.

prof. Cosmin Julan

Galerie foto (4)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite