Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

”Salonul de primăvară” 2024 al Asociației ”Ion Andreescu” la Sala Clio

 ”Salonul de primăvară” 2024 al Asociației ”Ion Andreescu” la Sala Clio
Comentează 0

Într-un cadru intim și cu un public numeros a fost vernisată expoziția ”Salonul de primăvară” 2024, eveniment pe care Asociația ”Ion Andreescu” Arad îl organizează în colaborare cu Complexul Muzeal Arad, la Sala Clio a Muzeului de Artă din Arad.

În cadrul acestui eveniment participă 31 de expozanți, artiști care prețuiesc arta și creează artă cu multă pasiune și dragoste pentru frumos, reunindu-se în această expoziție pentru a-și prezenta cele mai noi creații.

Publicul iubitor de frumos are posibilitatea de a viziona o gamă variată de lucrări, 73 la număr, tematica fiind la libera alegere, astfel că pe simeze se regăsesc teme precum - peisajul, natura statică, tema florală, portretul, compoziția și abstractul. Lucrările sunt realizate în tehnici și ele destul de diferite - uleiul pe pânză si pe carton, grafică, tehnică mixtă, arta fotografică, acuarelă, colajul și acrilicul.

Am avut onoarea de-al avea alături de noi pe dl. prof. dr. Lucian Petraș care și-a exprimat impresiile critice cu privire la lucrările expuse pe simeze.

Invitatul nostru special din cadrul vernisajului a fost artistul arădean Alin Urlea, sculptor în fructe și săpun, talentul său fiind acela de a transforma fructele în opere de artă.

Și-a descoperit această pasiune acum mai bine de 14 ani, iar de atunci prin mâinile sale au trecut tot felul de fructe având forme și mărimi diferite.

Fructele pe care le folosește pentru a fi sculptate sunt: pepene verde, pepene galben, mere, dar și fructe exotice papaya, mango și fructul dragonului. Iar pentru că îi plac provocările a sculptat chiar și în vișine și cireșe.

Moto-ul invitatului nostru este: “Din floare apare fructul și se transformă din nou în floare prin multă muncă și pasiune.”.

Invitatul nostru special a fost prezent în cadrul evenimentului cu o sculptură în pepene verde, reprezentând un buchet de trandafiri iar în cadrul expoziției sunt expuse pe stative patru lucrări de artă fotografică reprezentând sculpturi create din fructe.

Artistul Alin Urlea în cadrul vernisajului a povestit istoria acestei arte.

În cadrul acestui eveniment am primit alături de noi un nou membru aspirant, artistul plastic Pal Pettenkoffer un autodidact, care a avut ca îndrumător în tainele picturii pe dl. prof. Ioan Kett Groza.

La secția de juniori a debutat un nou membru, artistul plastic Sara Berzovan, o tânără de 10 ani pasionată și dornică de a se exprima cu ajutorul artei plastice, studiază pictura în particular și este prezentă pe simeze cu două lucrări, inspirate din natură.

Artiștii sunt creatorii de frumos care constant ne provoacă să descoperim lumi noi și ne învață să visăm și să sperăm.

Felicitări artiștilor expozanți pentru tenacitatea și pasiunea lor în crearea acestor  deosebite lucrări, expuse în cadrul evenimentului!

Iubitorii de frumos pot vizita expoziția ”Salonul de primăvară” 2024, până în data de 14 aprilie, la Sala Clio, între orele 09.00-17.00, cu excepția zilei de luni.

Vă așteptăm cu drag!

 

Galerie foto (21)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite