Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

”Salonul de iarnă” la Sala Clio

”Salonul de iarnă” la Sala Clio
Comentează 0
Expoziția ”Salonul de iarnă” este deschisă publicului arădean, din 9 februarie până in 20 februarie, poate fi vizitată între orele 09,00 - 17,00, cu excepția zilei de luni, la Sala Clio a Muzeului de Artă Arad.
 
Evenimentul este realizat în parteneriat cu Complexul Muzeal Arad, căruia îi suntem recunoscători pentru faptul că ne oferă și în acest an posibilitatea de a expune la Sala Clio!
Expun în cadrul acestui eveniment 26 de artiști plastici, bucuroși să-și prezinte cele mai recente creații născute din pasiunea lor pentru arta plastică și dorința de a-și aduce și ei aportul la crearea frumosului în societatea arădeană și de a trezi sentimente și trăiri sufletești deosebite în spiritul privitorului.
Publicul arădean va putea admira pe simezele Sălii Clio, 65 de lucrări de artă vizuală, printre care se numără și o lucrare de sculptură realizată din ipsos cu patină de bronz, creația sculptorului, Dan Groza din Moneasa.
 
Tematica expoziției abordează subiecte precum: peisajul, natura statică, abstractul cât și teme religioase. Lucrărările sunt create prin tehnici multiple, cum ar fi: uleiul și acrilicul pe pânză și pe carton, prelucrarea digitală, sculptura, pictura pe sticlă și acuarela.
 
Dacă este adevărat că arta s-a născut în Epoca Pietrei, când primul locuitor al peșterilor a zgâriat un animal pe pereții de piatră din teamă de el, din admirație, din superstiție, din dorința de a avea succes la vânătoare, din adorație religioasă sau, pur și simplu, din dragoste pentru frumos, atunci nimic nu s-a schimbat de mii de ani. Artistul și azi creează, în mare măsură, sub imboldul necesității de exprimare sublimă a experiențelor sale existențiale tragice sau fericite, a sentimentelor și a gândurilor sale, a nevoii de a se imprima pe sine în obiectul creației sale. Și, dacă artistul este o antenă care captează cele mai fine mesaje din universul exterior și interior și este emițătorul lor, atunci privitorul este receptorul acestor mesaje care s-au născut pentru a schimba lumea în bine.
 
Aveți azi la picioare o ofrandă generoasă de 65 de lucrări ale artiștilor plastici amatori ai asociației noastre, cu puternice mesaje de bucurie, de dragoste pentru artă și pentru frumos, care vin să se opună tuturor relelor și mesajelor deprimante pe care le primim în ultimul timp de la lumea exterioară măcinată și zguduită din temelii. Este o expoziție plină de culoare și optimism, de bucuria de a trăi și de a respira frumosul. Cu toate că este încă iarnă și titlul ei este ”Salonul de Iarnă”, aici parcă zăpada s-a topit și se așteaptă cu nerăbdare și cu încredere primele raze de soare ale primăverii.
 
Priviți lucrările noastre de artă și îngăduiți-vă câteva clipe de relaxare și de bună dispoziție! Vă veți simți încărcați energetic și mai puternici spiritual și fizic. Priviți fiecare lucrare în detaliu, atent, cu bunăvoință (chiar dacă am mai greșit pe ici-colo), cu inima deschisă pentru frumos, primiți cu drag ceea ce vă oferă autorul cu drag! Vă asigur că merită!” (Estera Kertesz - Vicepreședinte Asociația ”Ion Andreescu” Arad)
 
Felicitări artiștilor expozanți pentru deosebitele creații și pentru tenacitate!
 
Ne dorim ca această expoziției să împlinească toate gusturile celor care o vizitează la Sala Clio sau o vizionează online!
 

Galerie foto (30)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite