Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Plata pierderilor induse de furnizarea energiei termice, pe masa consilierilor municipali

În cadrul ședinței extraordinare a Consiliului Local Municipal de astăzi, consilierii au avut de votat un proiect privind aprobarea și acoperirea parțială a pierderilor induse de prestarea serviciului public de producție, transport, distribuție și furnizare a energiei termice pentru populație, înregistrate de operatorul CET Hidrocarburi,  aferente anului 2022.

Plata pierderilor induse de furnizarea energiei termice, pe masa consilierilor municipali
Comentează 0

Potrivit proiectului de hotărâre, este supusă votului acoperirea și plata parțială a pierderilor induse de prestarea serviciului public de producție, transport, distribuție și furnizare a energiei termice pentru populație în sistem centralizat, înregistrate de operatorul SC CET Hidrocarburi SA Arad și neacceptate în preț/tarif, aferente anului 2022.

Așadar, urmează să se facă plata pierderilor în sumă de 7.500.000,00 lei, care asigură realizarea plății parțiale a valorii pierderilor aferente anului 2022. 

În perioada de referință, operatorul a livrat către populație o cantitate totală de energie de 94.180 Gcal, din care 94.130 Gcal în distribuție/rețea secundară și 50 Gcal în transport/ rețea primară.

Așadar, pierderea pentru perioada ianuarie - decembrie 2022, adică suma de 7.738.957,02 lei, reprezintă pierderile totale induse de prestarea serviciului public de producție, transport, distribuție și furnizare a energiei termice pentru populație.  


Scrie un comentariu

trimite