Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Accident cu MERȚAN între Pecica și Nădlac, cu doi răniți și un jurnalist arădean agresat de romi !

Accident cu MERȚAN între Pecica și Nădlac, cu doi răniți și un jurnalist arădean agresat de romi !
Comentează 12

În după-amiaza zilei de sâmbătă, 15 iulie, în jurul orei 17,30, conducătorul unui Mercedes cu numere de Marea Britanie (și probabil cu permisul luat la Pitești), care circula pe Drumul Național 7 în direcția Nădlac, la aproximativ trei km de la ieșirea din localitatea Pecica, într-o curbă semnalizată drept "Deosebit de periculoasă", a pierdut controlul volanului și s-a răsturnat pe câmpul din dreapta șoselei, pe direcția de mers.

În urma accidentului două persoane de etnie romă au fost rănite. Una a suferit mai multe fracturi și a fost transportată de către un elicopter SMURD la Spitalul Județean Arad iar cealaltă persoană, cu leziuni mai ușoare, a refuzat categoric să fie internată.

Cu acest prilej s-a petrecut și un incident regretabil, colegul Cristi Cotuna de la TV Arad fiind agresat de către temperamentalii romi, în timp ce jurnalistul se documenta la fața locului. Este a doua oară în acest an când am vazut cum jurnaliști arădeni (Vasile Obșitoș, Adrian Crăciunoiu) sunt bătuți sau bruscați de către romi sub privirile impasibile ale Poliției.

Și-o fi constituit  Poliția Română un Partid al Inocenților și nu a aflat încă presa? Dacă este așa, atunci ar trebui să anunțe oficial populația și să delege atribuțiile specifice (printre ele fiind și siguranța cetățenilor) altui minister! Nu de alta, dar așa se dă senzația existenței unui vid de putere. Și întotdeauna, în astfel de situații, există tendința ca golul de putere să fie umplut de o altă structură: paramilitară ("Trăiască Legiunea și Căpitanul!") sau interlopă (Uțu, ieșit din pușcărie, gata să preia el ordinea-n Arad).

Iar atunci polițiștii pot să predea liniștit armamentul din dotare și să urmeze cursuri de balet, bunăoară! Și-n momentul în care magraonul îi trage un frast în barbă ziaristului, polițistul să facă o suavă reverență și să invite grațios țiganul la dans, mânca-ți-aș ...

Vasile Zărăndan

 

Galerie foto (18)


Scrie un comentariu

trimite