Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Real Madrid și șahul

Real  Madrid și șahul
Comentează 2

E  delicat  pentru un jurnalist să scrie un articol obiectiv despre isprăvile sale. Trebuie să-și aleagă cu grijă cuvintele pentru că , realitatea, de multe ori ,va părea o laudă.

Dar nu am ce face, va trebui să scriu  aici , acum despre cea de a  VIII- a ediție a  Cupei Presei la șah și...bineînțeles despre câștigător. 

Aseară , la Clubul de șah Vados din Arad,  organizat ca de obicei, fără cusur de către președintele acestuia, Alin Câmpeanu, mi-a ieșit totul în lupta cu ceilalți 12 concurenți.

Simion Todoca  și Diana Groza de la Jurnalul Arădean, Bogdan Cioară de la Libertatea, Călin Moga,Marius Herța și Vlad Sîrb de la Sportsin, Viorel Muscă de la Ghidul Arădean, Ciprian Malița și Dragoș de la România Tenis, Daniel  Lazăr de la Aradon,  Nicolae Haas de la Jelen, Cristian Ciulei de la DirectArad și Ioan Hamza de la Joy Fm România și Arq.ro, 13 jurnaliști frumoși , bătrâni și tineri și-au frământat materia cenușie în lupta pentru podiumul final.

Spre inspirația mea , mi-am așezat în minte nebunii, pionii, caii, turnurile și familia regală de pe eșichier luând exemplul echipei mele dragi de fotbal, Real Madrid. Am atacat permanent , am fost agresiv , alegând spectacolul ,prioritar tacticii de temporizare. Cel mai bun exemplu fiind cel din partida  împotriva favoritului principal , Simion Todoca . La un moment dat , i-am aliniat pe Modrici și Toni Kroos ( turnurile ) pe aceeași linie în fața regelui lui Simion,  L-am așezat pe Ronaldo ( regina mea)  la un pas de regele advers. Simi Todoca a „ muşcat”, crezând că Ronaldo va puncta, dar a venit Modrici pe furiş şi irezistibil  a pironit  regele advers definitiv.

Relaxat puţin  , în partida următoare , cea cu veteranul şi prietenul meu Viorel Muscă,  “Real Madridul” meu, a permis acestuia să-şi transforme un pion , Vio având la un moment dat două regine pe tablă. Dar….cum un moşulică se descurcă mai greu  cu o femeie, două regine e  aproape imposibil de întreţinut , aşa că mi le-a cedat destul de repede.

Una peste alta, turneul acesta de final de an ne-a făcut să ne simţim minunat în cuibuşorul pătratelor albe şi negre al lui Alin Câmpeanu, mulţumindu-I pentru găzduire şi pentru premii.

Iată şi repartiţia finală de pe podium.

  1. Ioan Hamza, Radio Joy Fm România şi Arq.ro7 puncte
  2. Simion Todoca , Jurnal Arădean5 pct.
  3. Bogdan Cioară , Libertatea 5 pct.
  4. Marius Herţa , Sportsin.ro5 pct.

La mulţi ani !

Galerie foto (3)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite