Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Românii care se întorc din anumite țări scapă de izolare; ce alte măsuri de relaxare au fost adoptate de autorități

Premierul Ludovic Orban a anunțat joi seara că vor fi propuse noi măsuri de relaxare începând cu 15 iunie. Printre acestea se numără redeschiderea Loteriei, a caselor de pariuri și jocuri de noroc, dacă acestea prezintă un risc epidemiologic scăzut, scrie digi24.ro.

Românii care se întorc din anumite țări scapă de izolare; ce alte măsuri de relaxare au fost adoptate de autorități
Comentează 0

Noile măsuri de relaxare au fost decise în urma unei ședințe a Comitetului Național pentru Siutații de Urgență, care a avut loc ieri seară, iar propunerile vor fi cuprinse într-o hotărâre de guvern.

Premierul Ludovic Orban a mai anunțat, joi, că s-a decis ca din 15 iunie să se renunţe la izolarea la domiciliu pentru persoanele care vin din ţări cu număr mic de cazuri, dând exemplul Austriei, Greciei și Bulgariei. Mecanismul de evaluare va fi stabilit de către Institutul Naţional de Sănătate Publică, pe baza unei metodologii stabilite la nivel european.

„Art.1 Se exceptează de la măsura de carantinare/izolare persoanele sosite din ţările stabilite pe baza analizei efectuate de Institutul Naţional de Sănătate Publică, aprobate prin hotărâre a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă.

(2) Persoanele care vin în România din ţările care fac obiectul excepţiei de la carantinare/izolare prevăzută la alin. (1), dar care, înaintea plecării din ţara respectivă, nu au stat cel puţin 14 zile pe teritoriul acesteia intră în carantină/izolare la locuinţa/ locaţia declarată, împreună cu colocatarii, inclusiv familia/aparţinătorii, după caz.

(3) Persoanele care fie au plecat din România şi petrec o perioadă mai scurtă de 14 zile în altă ţară exceptată de la măsura carantinării/izolării, fie au petrecut o perioadă de cel puţin 14 zile cumulativ în ţări exceptate de măsura carantinării/izolării nu intră în carantină/izolare la intrarea în România”, se arată, printre altele, în hotărârea Comitetului Național pentru Situații de Urgență.

Intrați aici pentru mai multe detalii și pentru a citi textul integral al hotărârii: https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/sanatate/noi-masuri-de-relaxare-de-la-15-iunie-anuntate-de-guvern-loteria-casele-de-pariuri-si-jocurile-de-noroc-se-redeschid-1321658


Scrie un comentariu

trimite