Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Prof. univ. dr. Aurel Ardelean, fondatorul UVVG, va avea criptă în Cimitirul Pomenirea


Unul dintre punctele aflate pe ordinea de zi a ședinței CLM de săptămâna viitoare  vizează „autorizarea executării de lucrări funerare subterane (cripte) și lucrări funerare supraterane constând în lucrări de artă plastică pentru familia prof. univ. dr. Aurel Ardelean, Cetățean de onoare al Municipiului Arad, în Cimitirul Pomenirea Arad”. Asta, în condițiile în care, atunci când a fost înmormântat, pe 29 decembrie, sicriul cu rămășițele pământești ale fondatorului Universității de Vest „Vasile Goldiș” (UVVG) a fost depus, temporar, într-o criptă a cavoului familiei Arghezi.

Prof. univ. dr. Aurel Ardelean, fondatorul UVVG, va avea criptă în Cimitirul Pomenirea
Comentează 0

În proiectul de hotărâre care se va afla pe masa consilierilor locali se arată că „se autorizează executarea de lucrări funerare subterane (cripte) și lucrări funerare supraterane constând în lucrări de artă plastică pentru familia prof. univ. dr. Aurel Ardelean, Cetățean de onoare al Municipiului Arad, în Cimitirul Pomenirea Arad, pe amplasamentele menționate în Contractul de folosință nr. 571/06.08.2019,  încheiat cu administratorul cimitirului, pe cheltuiala exclusivă a familiei”.

Asta, în condițiile în care soția fostului rector și președinte al UVVG, Dorina Aneta Maria Ardelean a depus o solicitare pentru autorizarea lucrării pe un teren din Cimitirul Pomenirea.

Galerie foto (1)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite