Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Prima ediție a evenimentului “Uniți în diversitate”- Consiliul Județean al Elevilor Arad

Prima ediție a evenimentului “Uniți în diversitate”- Consiliul Județean al Elevilor Arad
Comentează 0

    În data de 26 iunie 2023 Consiliul Județean al Elevilor Arad (CJE Arad) a organizat pentru prima dată evenimentul “Uniți în diversitate”. Peste 40 de persoane s-au adunat în Noul Parc din Micalaca de la ora 11:00 până la 18:00 pentru alteliere interactive si workshop-uri despre incluziune. Evenimentul a avut scopul de a aborda subiecte precum: diversitatea oamenilor, egalitate, incluziune.

   De la ora 11:00 primul atelier a fost susținut de domnul Raoul Vizental, președintele Comunității Evreilor care a vorbit despre combaterea antisemitismului și situația actuală a evreilor din Arad. Evenimentul a continuat de la ora 12:00 cu un atelier practic împreună cu Asociația Nevăzătorilor Arad în care participanții puteau fi legați la ochi și îndrumați prin parc pentru a se pune în pielea celor nevăzători. Tinerii din asociație au reprezentat de asemenea și Ofensiva Tinerilor Arad arătând că deșii în ciuda faptului că sunt nevăzători sunt implicați în activități. Dezbaterile clubului Debate-ul mic Arad le-au captivat atenția tinerilor participanți fiind abordate subiecte despre feminism, rasism și incluziune.

   Înspre final au avut loc ateliere practice de la Centrul Minitremu Timișoara și Identity Education care constau în jocuri prin artă despre incluziune, discuții deschise cu participanții și creearea unui spațiu sigur pentru toată lumea.

  Ultimul dar nu cel din urmă a fost atelierul domnului prof. univ. dr. Marius Grec și al doamnei prof. Marta Felföldi care a fost un studiu de caz despre toleranța și acceptarea normelor de diversitate.

  La eveniment siguranța a fost menținută de Poliția Locală Arad, la fel și de prezența Crucii Roșie Arad care a susținut o demostrație de prim-ajutor. Toți participanții au rămas hidratați pe tot parcursul zilei datorită Apei Kangen care au susținut evenimentul cu apă alcalină. De asemenea, voluntarilor și invitaților le-au fost asigurate meniuri de la Restaurantul Karitani.

  După încheierea evenimentului voluntarii, organizatorii și invitații au participat la o seară de networking în Snooze Coffee.

 

Daiana Orban

Galerie foto (26)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite