Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Pe trecerea de pietoni nu se petrece, nici dacă te cheamă Mangă

Pe trecerea de pietoni nu se petrece, nici dacă te cheamă Mangă
Comentează 2

În după-amiaza zilei de marți, 18 iunie, în jurul orei buimace 17,30, când aburii berilor băute cu trudă cât a fost ziulica de lungă, se suie încet dar sigur la cap, un cetațean turmentat (alcoolemie 1,15 mg/l alcool pur ...) și-a încălecat bicicleta Pegas din dotare și a început să zburde de-a lungul trotuarului din Aradul Nou, de parcă ar fi fost singur pe pajiștile Raiului.

Acuma, asta nici n-ar fi fost chiar așa mare bai, ținând cont că Grădina Domnului (adică Raiul) chiar este mare și suportă toate specimenele Pământului, iar arădenii sunt și ei indivizi toleranți, numai că Satana, despre care se știe de la experiența cu mărul, că viețuiește și el pe acolo, l-a împins pe domnul Mangă să traverseze strada călare pe bicicletă.

După cum probabil vă imaginați mai departe, exact atunci un automobil a trecut pe acolo și biciclistul Mangă s-a trezit ...  la Spitalul Județean Arad. Din fericire, de data asta, cu răni superficiale!

Dragi bicicliști, mangă de băutură, euforizați de energizante, îndrăgostiți de serotonină, visători incurabili, sau pur și simplu îmbătați cu apă rece, nu traversați niciodată strada pedalând pe bicicletele voastre. Și asta deoarece șoferul, care chiar dacă circulă numai cu 3o km/h pe șoseaua lui, nu are fizic timp să vă vadă la viteza cu care voi veniți de pe trotuar și ”pășiți” pe trecerea de pietoni, decât atunci când (de multe ori) este (mult) prea târziu !!!

 

Vasile de Zărand

Galerie foto (3)


Scrie un comentariu

trimite