Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Benone Sinulescu, condus pe ultimul drum cu onoruri militare (FOTO)

Marele artist român este condus astăzi pe ultimul drum cu onoruri militare, în prezența oficialităților și a tuturor celor care au dorit să își ia rămas-bun de la mult-apreciatul interpret. Începând cu orele 12.00, a avut loc oficierea slujbei în Piața Avram Iancu, în  prezența ÎPS Timotei, a primarului Călin Bibarț și a mai multor oficialități, urmând ca de la orele 14.00, artistul să fie condus pe ultimul drum la Cimitirul Eternitatea, unde își va găsi somnul de veci. 

Benone Sinulescu, condus pe ultimul drum cu onoruri militare (FOTO)
Comentează 0

Benone Sinulescu a fost unul dintre cei mai iubiți artiști români, iar la decesul său rețelele de socializare au fost inundate de mesaje de condoleanțe care nu mai încetau să apară. 

Artistul s-a stins la vârsta de 84 de ani, din cauza unei pneumonii. Duminică, artistul s-a simțit rău și a ajuns la spital cu o ambulanță. După ce medicii l-au stabilizat, a plecat acasă. Starea lui s-a înrăutățit însă, iar soția sa a făcut anunțul. Solistul de muzică populară a murit în casa lor din Bârzava. Deși inițial s-a decis ca trupul să fie depus la Filarmonică, sicriul cu trupul neînsuflețit a fost depus la Teatrul Clasic „Ioan Slavici” Arad, unde în cursul zilei de ieri toți cei care l-au apreciat au putut să-i aducă un ultim omagiu. Născut la Siriu, în județul Buzău, el s-a stabilit în ultima parte a vieții în județul nostru, la Bârzava. 

De-a lungul carierei, a primit numeroase distincţii. În 2002, a fost recompensat cu Crucea Naţională Serviciul Credincios Clasa a III-a, iar în 2004, Ordinul Meritul Cultural în grad de mare ofiţer.

Când a împlinit 75 de ani, artistul a povestit cum îşi păstrează pofta de viaţă şi energia. Spunea că viaţa la ţară îi dă bucuria şi puterea de a trăi. În casa lui de la Bârzava, judeţul Arad, se simţea cel mai bine. Anul acesta, în vară, Benone Sinulescu a fost găsit inconştient în casă. A fost salvat atunci de medici. Recent, făcuse însă pneumonie care l-a ţintuit iar la pat.

Benone Sinulescu, care a interpretat decenii în șir muzică populară, s-a născut pe 24 mai 1937. De-a lungul anilor, a fost recompensat cu premii şi distincţii pentru activitatea sa artistică.

Galerie foto (33)


Scrie un comentariu

trimite