Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

O sumă importantă din bugetul local a fost alocată subvenției la încălzire (VIDEO)

Două proiecte de hotărâre au fost votate astăzi în ședința extraordinară a CLM. 

O sumă importantă din bugetul local a fost alocată subvenției la încălzire (VIDEO)
Comentează 0

Primul proiect a vizat acordarea în avans a ajutorului cu titlu de subvenţii pentru acoperirea diferenţei de preţ şi tarif la energia termică livrată populaţiei către S.C. CET Hidrocarburi S.A. Arad. Potrivit proiectului de hotărâre: „Se aprobă plata în avans, a sumei de 14.403.140 lei, aferentă lunii martie 2022, cu titlu de „Subvenții pentru acoperirea diferențelor de preț și tarif la energia termică livrată populației” către SC CET Hidrocarburi SA Arad. Suma va fi utilizată în vederea achitării în avans a consumului de gaze naturale către furnizorul de gaze naturale. Valoarea deconturilor justificative pentru alocarea efectivă a sumelor acordate în avans se va deduce lunar din avansul acordat potrivit alin. (1)”. Proiectul a trecut cu 15 voturi pentru, 7 abțineri (grupul USR-PLUS) și o absență (n.r. - a unui consilier).

N-au ajuns încă banii aferenți lunii decembrie pe care-i primim datorită plafonării de la Guvern și atunci cu atât mai mult aveam nevoie de această alocare suplimentară odată cu frigul și cererea tot mai mare pe piață și oferta tot mai mică evident că prețul a explodat și dacă săptămâna trecută era pe la patru sute și ceva, cinci sute, acum s-a apropiat de opt sute. Asta fiind problema noastră majoră a fost necesară alocarea”, a precizat primarul municipiului Arad, Călin Bibarț.  

Al doilea proiect de hotărâre a fost votat în unanimitate și a vizat revenirea la destinația anterioară a unor spații din structuri medicale – centre de vaccinare împotriva COVID-19, după ce nu mai puțin de cinci centre de vaccinare au fost închise, în municipiu rămânând deschise doar două în prezent. 

Centrul de vaccinare „Drive-Thru” din parcarea ReMarkt a fost închis precum și celelalte patru enumerate mai jos: 

1. imobilul situat în Arad, str. Codrului, nr. 4/2 – Cinematograf Solidaritatea, care revine în administrarea Centrului Municipal de Cultură Arad;

2. imobilul situat în Arad, Calea Timișorii, nr. 39 - Centru de zi pentru vârstnici Aradul Nou, care revine în administrarea Direcției de Asistență Socială Arad;

3. imobilul situat în Arad, str. Predeal, nr. 8A - Sală de sport;

4. imobilul situat în Arad, str. Crinului, nr. 16 - Centru de zi pentru vârstnici Micalaca, care revine în administrarea Direcției de Asistență Socială Arad.

 

Galerie foto (3)


Scrie un comentariu

trimite