Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

O nouă casă pentru Centrul de Zi Zăbrani (FOTO)

Centrul de Zi din Zăbrani a fost extins cu încă o casă, prin efortul unei fundații elvețiene. Aceasta a pus în funcțiune la Zăbrani și o casă pentru copii.

O nouă casă pentru Centrul de Zi Zăbrani (FOTO)
Comentează 19

Aradul este un deschizător de drumuri la nivel național în ce privește parteneriatele dintre administrație, societatea civilă și mediul de afaceri. Le sunt recunoscător partenerilor noștri elvețieni pentru că ridică din presiunea serviciilor sociale de pe umerii Consiliului Județean și contribuie, astfel, la susținerea uneia dintre cele mai vulnerabile categorii de populație. Acești oameni fac bine necondiționat, au venit la peste 2000 de km de casă să sprijine românii care au nevoie de ajutor și eu cred că acesta este un exercițiu de umanism de care nu oricine este capabil. Le mulțumesc și sper ca împreună cu alte asociații și fundații care activează în județul Arad să reușim să creștem calitatea serviciilor sociale și să fim un sprijin în continuare pentru persoanele vulnerabile pe care nu le privim ca pe o povară, ci ca pe aproapele nostru”, susţine Iustin Cionca, preşedintele CJA.

Consiliul Județean a semnat cu fundația Humanitas, în decembrie 2022, pe o perioadă de trei ani, al doilea contract de servicii sociale de tip familial pentru 12 copii. Primul contract a fost semnat în decembrie 2019, tot pe trei ani. „În acești ani de colaborare, relația a fost una bună, bazată pe profesionalism și respect reciproc. Fundația asigură creșterea și îngrijirea copiilor instituționalizați și le oferă o șansă la educație și la un viitor mai bun.

Astăzi, fundația elvețiană și-a extins serviciile oferite copiilor români, prin inaugurarea noului spațiu al Centrului de Zi. Acum câțiva ani, fundația a cumpărat casa de lângă Centrul de Zi, cu scopul de a o renova și de a crea mai mult spațiu pentru copii. După întârzierile cauzate de pandemie și un an intens de muncă, renovarea interioară s-a încheiat și casa poate fi folosită în beneficiul copiilor. Aici se desfășoară diverse activități axate pe educarea și integrarea socială a copiilor fără familii sau proveniți din familii cu situație dificilă”, a ţinut să precizeze Iustin Cionca.

Galerie foto (5)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite