Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Modernizarea rețelei de termoficare, pe masa consilierilor municipali

Este binecunoscut deja faptul că CET-urile din Arad au „înghițit” milioane de-a lungul anilor, în ce privește banii alocați din bugetul local și nu numai. Pentru a diminua pierderile, se propune spre aprobare în CLM modernizarea rețelei de termoficare. Consilierii municipali, în cadrul ședinței de mâine, 3  decembrie 2021, vor vota proiecte de hotărâre pentru aprobarea graficului de eșalonare multianuală a plăților aferente proiectului „Modernizare rețele termice aferente punctelor termice PT 5 Grădiște, PT 2 Lac, PT 4 Macul Roșu, PT Pasaj, PT 6V, PT Ocsko Terezia – Punct Termic PT 4 Macul Roşu”.

Modernizarea rețelei de termoficare, pe masa consilierilor municipali
Comentează 1

Valoarea totală a primului proiect este de 10.099.431,24 lei, din care cheltuielile eligibile sunt de 8.780.306,14 lei. Un al doilea proiect în valoare de 11.606.645,56 lei are cheltuielile eligibile de 10.162.627,95 lei. Consilierii vor avea de aprobat și costurile realizării documentației tehnice DALI pentru efectuarea acestor modernizări, documentație care va costa 7.753.368,51 lei, din care 6.815.700,01 lei sunt cheltuieli eligibile. Totodată, cheltuielile neeligibile vor fi acoperite din bugetul local al municipiului Arad. 

Principalul obiectiv al investiției îl constituie modernizarea sistemului de distribuție a energiei termice și echilibrarea hidraulică la nivel de ramură sau branșament, după caz, pentru a se putea asigura servicii de calitate utilizatorilor alimentați de la acesta, precum și acei parametrii ai agenților termici care să permită exploatarea în condiții de eficiență energetică optimă a punctului termic și a rețelelor de distribuție aferente acestuia.

Necesitatea acestor lucrări a apărut ca urmare a faptului că echipamentele din punctul termic precum și rețelele secundare aferente, au fiabilitate scăzută, un grad avansat de uzură, durate de serviciu depășite, reparații curente și capitale frecvente, costuri de exploatare ridicate și importante pierderi de agent termic și de căldură”, se arată în proiectul de hotărâre. 


Scrie un comentariu

trimite