Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Lovitură după lovitură pentru Tăriceanu! ALDE, la un pas de dispariția din Parlament

ALDE, în pericol să rămână fără grup şi în Camera Deputaţilor! Cinci deputați dintre cei 19 membri ai grupului parlamentar ALDE şi-au depus luni demisiile.

Lovitură după lovitură pentru Tăriceanu! ALDE, la un pas de dispariția din Parlament
Comentează 1

Cei cinci deputaţi demisionari sunt nominalizații pentru Guvern: Graţiela Gavrilescu, Alexandru Băişanu, Ion Cupă, alături de Mihai Niţă, care este și președinte ALDE Olt, şi Marian Cucşa.

Potrivit Regulamentului Camerei Deputaților, grupurile parlamentare ale partidelor politice trebuie să numere cel puțin 10 membri aleși pe listele aceluiași partid.

Condiția este prevăzută la art. 12 din Regulamentul Camerei Deputaţilor, astfel că grupurile parlamentare se pot constitui din cel puţin 10 deputaţi care au candidat în alegeri pe listele aceluiaşi partid politic, ale aceleiaşi formaţiuni politice, alianţe politice sau alianţe electorale.

În acest moment, după demisia celor cinci, dintre cei 14 membri rămaşi în grupul ALDE, doar nouă au fost aleşi pe listele ALDE, la alegerile parlamentare din decembrie 2016.

O altă lovitură a venit luni pentru șeful ALDE.

Tăriceanu continuă să fie atacat din toate părțile de colegii din partid. Un atac dur la adresa acestuia a fost lansat luni de ALDE Dolj, organizația condusă de Ion Cupă, cel care a fost propus de premierul social-demcrat Viorica Dăncilă pentru postul de ministru al Energiei.

Sursa: realitatea.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite