Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Iranul amenință că se implică direct în război dacă trupele Israelului intră în Fâșia Gaza

Ministrul iranian de externe a declarat că țara sa în calcul să se implice în conflictul din zonă, dacă Israelul va declanșa o invazie masivă pe teritoriul Fâșiei Gaza. Într-o intervenție la Al Jazeera, oficialul de la Teheran a precizat că o astfel de evoluție ar putea provoca un război regional.

Iranul amenință că se implică direct în război dacă trupele Israelului intră în Fâșia Gaza
Comentează 0

"Dacă măsurile care vizează oprirea imediată a atacurilor israeliene care ucid copii în Fâșia Gaza se vor încheia într-un impas, este foarte probabil ca multe alte fronturi să fie deschise. Această opțiune nu este exclusă și acest lucru devine din ce în ce mai probabil", a declarat duminică ministrul iranian de externe Hossein Amir-Abdollahian pentru televiziunea Al Jazeera.

"Dacă entitatea sionistă (titulatura folosită de Iran pentru Israel - N.R.) decide să intre în Gaza, liderii rezistenței o vor transforma într-un cimitir al soldaților de ocupație", a precizat diplomatul iranian.

De când gruparea paramilitară palestiniană Hamas a lansat un atac fără precedent în interiorul teritoriului israelian, la 7 octombrie, loviturile aeriene israeliene au ucis peste 2.670 de persoane - un sfert dintre ei copii - și au rănit alte aproape 10.000 de persoane în Gaza, unde se desfășoară o criză umanitară catastrofală.

Sursa: realitatea.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite