Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

ION ANDREESCU, experimental

ION ANDREESCU, experimental
Comentează 0

În după-amiaza zilei de vineri, 1 septembrie,  14 artişti plastici aparţinând Cenaclului ION ANDREESCU şi-au luat inima-n dinţi şi au expus pe simezele Galeriei CLIO (ori direct pe podele, unde a fost cazul) 60 de lucrări de pictură, sculptură şi obiecte din materiale neconvenţionale, obiecte estetice care au barem calitatea de a bucura ochiul privitorului, iar în cazul câtorva chiar pe aceea de a te pune pe gânduri. Desigur, cu o condiţie elementară şi anume să fii pe lungimea de undă a "blestematelor chestiuni insolubile", dezbătute frenetic de Fiodor Mihailovici D. în mai multe volume şi rezumate într-un tablou celebru de Paul Gaugain ("De unde venim, cine suntem, încotro ne îndreptăm?").

Întrebări la care a găsit deja răspunsul prietenul nostru Dorin Lihor, cu siguranţă cel mai valoros pictor al cenaclului după dispariţia lui Gheorghe Docmanov şi care s-a prăpădit şi el zilele trecute.

Aşa că, dacă acest început de toamnă argheziană vă predispune la reverii, puteţi da cu folos o raită până la Sala CLIO (str. Horia), până pe data de 10 septembrie.

Eventual recitând în gând un poem de Emil Brumaru, care-i plăcea atât de mult lui Dorin Lihor, în escapadele noastre bahice de pe vremuri, binecuvântate cu generozitate de părintele Poneavă, el însuşi un poet sensibil:

"Foaie neagră Dostoievski,

Hai să ne-nfundăm pe Nevski

Prospekt într-o crâşmă veche,

Şă-ţi torn lacrimi în ureche

Şi să fim prieteni buni

Şi să ne pupăm pe bumbi"

 

 

 瓦西尔·萨拉朗丹

(Vasile de Zărand,

pentru europenii ce nu au învăţat deja chineza)

Galerie foto (30)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite